Actual Lifestyle

20 de judecători și procurori greci și-au pierdut posturile din cauza ”lenei și incompetenței”. Dezvăluiri ale Curții Supreme

20 de judecători și procurori greci și-au pierdut posturile din cauza ”lenei și incompetenței”. Dezvăluiri ale Curții  Supreme
Infoactual

”Curățenia” de toamnă, în Grecia. Mai în glumă, mai în serios, 20 de judecători și procurori greci au rămas fără ”scaune”, adică au fost concediați, după ce forul superior, Curtea Supremă de Justiție a descoperit o serie de nereguli în instanțele de judecată care depind totalmente de oamenii legii.

20 de judecători și procurori greci și-au pierdut posturile din cauza ”lenei și incompetenței”. Dezvăluiri ale Curții Supreme din Grecia

Un grup de 20 de judecători și procurori greci și-au pierdut posturile din cauza îndeplinirii nesatisfăcătoare a atribuțiilor în ultimele zece luni, a anunțat marți, 18 octombrie 2022, publicația elenă To Proto Thema, citând organul disciplinar al Curții Supreme.

Potrivit publicației, judecătorii și procurorii concediați sunt considerați vinovați de acumularea unui număr mare de cazuri nerezolvate și sunt acuzați de lene, incompetență și absenteism.

Cea mai îngrijorătoare este situația de la cea mai înaltă instanță administrativă din StE, unde există cazuri în care deciziile sunt amânate timp de 19 ani. Și instanța de audit financiar este supraaglomerată, are 122.000 de dosare.

Dacă incompetența magistraților este parțial cauza situației instabile din instanțele grecești, atunci și sistemul învechit este de vină. După cum au relatat angajații din sistem, stive de dosare și documente, scrise încă de mână, sunt transportate dintr-un loc în altul în cărucioare de genul celor folosite în supermarketuri.

Din cauza întârzierilor, o serie de cazuri au fost închise, fiind depășit termenul de prescripție, a mai consemnat DPA, citată de media.

Avem și noi în România poveștile noastre, cea mai recentă a lui Rudel Obreja

Într-un material exclusiv, Evenimentul Zilei a redat o întâmplare din justiția română, care întâmplător s-a dovedit a fi a lui Rudel Obreja, a cărui poveste tristă de viață este îndelung mediatizată, el fiind acum în tratament intensiv pentru cancerul cu care a fost diagnosticat.

Judecătorul Daniel Corduneanu, ținând cont de starea gravă de sănătate a condamnatului, a transmis în regim de urgență comunicarea părților și pentru că nu a contestat-o nimeni, aceasta a rămas definitivă. Doar că ulterior, la Curtea de Apel București, la avizier a apărut un nou dosar având ca obiect contestația la executare depusă de contestatorul-condamnat Rudel Obreja.

Cele două judecătoare din Completul de Concediu, Carmen Constanța Balaci, președinte și Andreea Veronica Elena Iura, judecător, au fost puse în dificultate deoarece nu au știut cum să trateze această cerere. Până să se lămurească ele, Rudel Obreja a pierdut deja timp prețios de tratament. Materialul pe larg poate fi citit aici.