Actual Lifestyle

Sezonul de schi de pe Muntele Mic, blocat de hoți. Au furat instalația de zăpadă artificială

Sezonul de schi de pe Muntele Mic, blocat de hoți. Au furat instalația de zăpadă artificială

Sezonul de schi pe pârtia de pe Muntele Mic din Alba pare compromis, după ce hoți neidentificați încă au furat cablurile de alimentare ale tunurilor de zăpadă.

Administratorii pârtiei de pe Muntele Mic au rămas uimiți când au descoperit grozăvia. Deși pârtiile erau pregătite pentru sezonul de iarnă, se pare că tunurile de zăpadă nu vor fi funcționale.
Povestea a fost expusă într-o postare pe Facebook, unde administratorii pârtiei dau vina pe Primărie pentru incidentul prin care au trecut. Aceștia reclamă faptul că autoritățile locale nu le-au pus la dispoziție un garaj unde să țină utilajele.

Sezonul de iarnă se apropie. După cum știți, noi am pregătit toate pârtiile și am făcut toate verificările pentru următorul sezon de iarnă, dar surpriză…
Oamenii “de bine” au furat cablurile electrice și cele de date de la mai multe tunuri de zăpadă. Cât respect față de muncă și câtă răutate să ai ca să vandalizezi un echipament care costă 36.000 euro bucata?
În loc să ne bucurăm cu toții de toate condițiile pe care le oferim, de ce trebuie să ajungem la asemenea situații? Ne pare rău că trebuie să venim cu asemenea vești, însă nu este corect ceea ce se întâmplă”, au relatat administratorii pârtiei.

De asemenea, aceștia au precizat că deocamdată, Primăria nu s-a conformat sentinței câștigate la Curtea de Apel din Alba-Iulia, în primăvara anului acesta.

“Dacă am fi avut garajul, totul ar fi fost altfel. Parcă nu s-a întâmplat nimic…. Nici nu a răspuns la somație. Vedem la primul termen în 11 noiembrie, unde cerem instanței să amintească Primăriei că un contract trebuie respectat”, este mesajul postat pe pagina de socializare.

Locuri preferate de turiști

Alba este unul dintre județele preferate de către turiștii pasionați de sporturile de iarnă. Județul are un total de aproximativ 20 de kilometri de pârtii de schi.
La Șureanu există amenajate 11 pârtii la altitudini între 600 m și 2060 de metri. O altă variantă sunt traseele de la Arieșeni, respectiv Vârtop, cu un total de aproape 3 kilometri.
Accesul cel mai facil, pe drum asfaltat și autostradă este la Arena Platoș din Păltiniș. De la Alba Iulia la pârtiile de la Arena Platoș se poate ajunge în maximum o oră.