Actual Lifestyle

Simona Halep are deja un aliat în luptă. Toni Iuruc spune despre ea ceva extraordinar

Simona Halep

Vestea că Simona Halep a fost testată pozitiv cu Roxadustat  a făcut înconjurul lumii, iar ziarele care odinioară au ridicat-o în slăvi, acum o toacă mărunt. Iată ce spun cele mai importante publicații.

Halep suspendată!

Unul dintre cele mai mari ziare sportive din lume, L’Equipe, a făcut deschidere de site cu subiectul Simona Halep. Jurnaliștii francezi au dat un titlu simplu, care a aruncat totul în aer: ”Halep suspendată”. Nici cel mai mare ziar sportiv din Spania n-a stat, ci a vorbit despre sportiva din România, punctând și faptul că „Substanța găsită este Roxadustat”.

Tot Simona a fost și subiectul cel mai important al altei publicații renumite, Corriere dello Sport. Jurnaliștii au amintit întregii lumi și de momentul în care Daria Snigur, jucătoarea din Ucraina a învins-o pe sportiva din România în primul tur de la US Open 2022. ”Halep a fost suspendată pentru dopaj. Jucătoarea de tenis: `Voi lupta pentru adevăr` ”, a fost titlul pe care l-au folosit italienii.

„Fostul numărul unu mondial suspendat provizoriu pentru infracțiune de dopaj

Și presa britanică a fost pe fază și a publicat știrea la scurt timp după ce Simona Halep a publicat pe contul său de socializare, BBC Sport notând: ”Simona Halep: Fostul număr unu mondial suspendat provizoriu pentru infracțiune de dopaj”. Și Daily Express au vorbit despre sportiva din România, dar și despre mesajul acesteia: ”Simona Halep ‘suspendată provizoriu’ după ce a picat testul antidrog, dă un comunicat.

Puțin mai duri au fost cei de la express.co.uk, care spun că a negat că a luat cu bună știință substanța interzisă. ”Simona Halep, suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la substanță interzisă”, au scris și cei de la Sky Sports, amintind de faptul că tenismana a spus că acest moment constituie „cel mai mare șoc din viață”.

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr”

Simona nu a scăpat nici de ochii vigilenți ai celor de la The Guardian: „Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr”, au notat jurnaliștii. „Campioana de la Wimbledon 2019, Simona Halep, pică un test de droguri pentru Roxadustat, dar fostul număr 1 mondial spune că se simte „trădată” și că va lupta „până la sfârșit” pentru a-și spăla numele”, au titrat și ziariștii de la Daily Mail.

Zguduiți de vestea șoc au fost și cei de la Associated Press, care au notat: ”Fostul numărul 1, Simona Halep, suspendată pentru test antidoping pozitiv”. Și tot despre testul antidoping pozitiv au vorbit și cei de la ESPN, CNN, Bloomberg, ABC News Australia: „Vedeta de tenis Simona Halep, de două ori câștigătoare de Grand Slam, suspendată pentru încălcarea regulilor de doping”. Halep a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Ce spune fostul soț, Toni Iuruc

Potrivit informațiilor oferite de Antena 1, fostul soț Toni Iuruc, a făcut scut în jurul Simonei Halep: „Sunt șocat, nu-mi mai revin. Fosta mea soție nu ar fi făcut așa ceva nici dacă îi tăiai mâna”.

Într-o altă declarație, pentru news.ro, Toni Iuruc a fost mai volubil.

„Nu pot să cred aşa ceva. O cunosc de trei ani pe Simona, din care minimum doi în circuit, şi vă jur că această fată, fosta mea soţie, este obsedată de un singur lucru: cinstea! Poţi să-i iei orice Simonei, dacă i-ai luat cinstea, corectitudinea, o omori! Nu mai e om! Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, cu acel test, dar probabil este o greşeală. Simona nu ar fi făcut aşa ceva nici dacă i-ai fi tăiat mâna ca să nu mai joace tenis. Simona Halep nu ar trişa niciodată, cariera ei este blazonul ei şi o ştiu cel mai bine… Ştiţi foarte bine că abia am terminat divorţul, aş fi putut să spun «No comment». Nu am cum să fac aşa ceva, când cunosc acest om atât de bine, când am stat cu ea atâţia ani. Simona era obsedată să nu greşească. Vă dezvălui ceva în premieră: nu bea niciodată nici măcar apă dacă sticla nu era sigilată. O desigila cu mâna ei, mereu era atentă. Vă mai spun ceva. Nu lua nici măcar o Vitamina C fără să întrebe medicul. Este bolnavă de corectitudine”, a afirmat el.

Nu pot eu să-mi dau cu presupusul ce s-a întâmplat, nu sunt specialist în antidoping, dar vă spun apăsat că Simona nu putea să facă aşa ceva! Nu putea să recurgă la aşa ceva. Chiar dacă ne-am despărţit, susţin cu tărie, până în pânzele albe acest lucru: Simona are un suflet curat!! Habar nu am cum a apărut povestea asta, nu sunt specialist, nu pot să dau eu verdicte. Dar pot să vă garantez un lucru, pentru că am fost non-stop alături de ea în ultimii ani, fata asta nu putea să facă aşa ceva. Undeva este o greşeală… Ceva s-a întâmplat, nu vreau să mă gândesc la altele. Nu contează că ne-am despărţit, adevărul este unul singur: Simona este un om crescut cu o morală şi cu o datorie pentru adevăr, principii pe care nu le-ar abandona niciodată, pentru nimic în lume. Vorbesc acum de tenismena Simona Halep, de sportivul Simona Halep, pentru care, repet, cinstea e mai presus decât orice. Îmi pare foarte rău, sunt şocat, mi-e foarte greu să-mi revin şi să-mi găsesc cuvintele. Vreau doar să fie puternică şi adevărul să iasă la iveală. Pur şi simplu, refuz să cred că Simona ar face aşa ceva. Tot ce a câştigat a câştigat prin muncă şi prin sacrificii. Nu e posibil aşa ceva, e ceva ce a apărut pe circuitul testului, pe care nu-l înţeleg”, a mai afirmat Toni Iuruc.

De asemenea, fostul mare sportiv Ilie Năstase, i-a luat apărarea Simonei.

Doar antrenorul Simonei, francezul Patrick Mouratoglou, nu a dat niciun fel de declarație până în acest moment.