Actual

Sindicaliștii din Finanțe trec la amenințări! Protestatarii vor să blocheze Apărarea, Sănătatea şi Educaţia

bugetari-raman-fara-posturi
Sursa foto: G4Media

Protestele sindicaliștilor din Finanțe continuă. Protestarii, care și-au manifestat nemulțumirea față de proiectul Guvernului Ciolacu de reducere a cheltuielilor bugetare, au ameninţat cu blocarea unor domenii cheie precum Apărarea, Sănătatea şi Educaţia.

Aproximativ 150 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Buzău au reluat vineri protestele, nemulțumiți de faptul că negocierile purtate cu conducerea Ministerului Finanţelor nu au dat rezultatele scontate de sindicat.

„În urma şedinţei pe care am avut-o ieri la sediul Ministerului de Finanţe cu domnul ministru Boloş, întrucât nu ne-au fost respectate înţelegerile încheiate în data de 11 august, sindicatul a respins propunerea ministerului de a amâna protestele şi solicită clar modernizarea sistemului de importanţă strategică pentru România pentru că noi colectăm şi administrăm venituri la buget, venituri necesare tuturor domeniilor de activitate din ţară. Colegii din ţară consideră că nu se mai poate continua activitatea fără echitate salarială în cadrul sistemului. Lucrăm peste program, sâmbătă, duminica, sunt presiuni pentru realizarea planului de încasări iar noi nu suntem remuneraţi cum trebuie, sunt inechităţi. Un debutant are 2400 de lei, dacă cineva crede că se poate descurca cu banii ăştia. Astăzi au luat parte la protest peste 150 de persoane”, a declarat Adrian Radu, liderul Sindicatului Finanţelor Publice Buzău.

Toată lumea îşi doreşte greva generală

Sindicaliștii susțin că, dacă Guvernul va opera restructurări sau diminuări ale salariilor, sunt deciși să declanșeze greva generală care ar avea implicaţii majore asupra economiei.

„În următoarele zile vom declanşa greva generală, toată lumea îşi doreşte dacă nu suntem ascultaţi, oamenii nu mai pot să îşi desfăşoare activitatea pentru că ne reorganizăm de 15 ani, nu avem oameni, am solicitat angajări, volumul de muncă ne depăşeşte. Atât timp cât guvernanţii nu înţeleg că noi contribuim la constituirea bugetului de stat, oamenii nu vor să mai muncească până când nu vor fi respectaţi şi salarizaţi la adevărata valoare. Odată cu greva generală vor fi afectate toate domeniile, Învăţământ, Sănătate, Apărare. Toate plăţile care se efectuează în România se efectuează prin Finanţe. Nu am blocat cu totul activitatea până acum, dar colegii solicită grevă generală. Contribuabilul nu e dator să sufere pentru că guvernanţii nu înţeleg”, a mai precizat liderul Sindicatului Finanţelor Publice Buzău, citat de Agerpres.

Proteste în mai multe orașe din țară

Conform anunțului făcut de Blocul Naţional Sindical (BNS), proteste ale agnajaților din finanțe au mai avut loc vineri la Iaşi, Slobozia, Piatra Neamţ şi Baia Mare. Şi joi s-au desfășurat astfel de acţiuni, inclusiv în faţa Ministerului Finanţelor.

Și marți sindicaliştii din administraţiile fiscale din ţară au organizat între orele 8.00 şi 10.00, o grevă de avertisment, iar la Ministerul Finanţelor a avut loc un miting de protest.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ,,Solidaritatea” a anunţat că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru declanşarea grevei general.