Actual International

Sir Elton John, decorat de Joe Biden. Melodia „Crocodile Rock” preferata preşedintelui SUA

Sir Elton John, decorat de Joe Biden. Melodia „Crocodile Rock” preferata preşedintelui SUA

Peste 2.000 de fani, printre care și preşedintele Joe Biden şi prima doamnă, Jill Biden, s-au bucurat vineri seară de un spectacol excepțional susţinut la Casa Albă de Elton John, care se află într-un lung turneu de rămas bun în Statele Unite.

Sir Elton John, decorat de Joe Biden. Melodia „Crocodile Rock” preferata preşedintelui SUA

Artistul a interpretat melodii de succes precum „Rocketman”, „Your Song” şi „Tiny Dancer” pe South Lawn, cântând şi la pian într-un loc în aer liber amenajat la Casa Albă. Spectacolul i-a smuls lacrimi lui Joe Biden, care și-a îmbrățișat emoționat soția.

„La fel ca mulţi americani, familia noastră adoră muzica lui”, a spus Biden când l-a prezentat ​​pe artist, adăugând că „muzica lui Elton John ne-a schimbat vieţile”.

Elton John, care a refuzat să cânte pentru învestirea fostului preşedinte Donald Trump, a fost de acord să cânte pentru Biden, fiind una dintre puţinele celebrităţi care se întorc la Casa Albă după ani în care au evitat-o.

Spectacolul său a făcut parte dintr-o sărbătoare pentru a onora oamenii pe care Casa Albă i-a numit eroi de zi cu zi: asistente, lucrători în sistemul de urgenţă şi sănătate mintală, profesori, susţinători LGBTQ+ şi activişti.

Elton John a vorbit despre lupta sa împotriva HIV/SIDA

Elton John a spus că spectacolul de la Casa Albă a fost „cireasa de pe tort” după o carieră cu concerte în locuri frumoase şi a precizat că lupta împotriva SIDA din Statele Unite a avut sprijin din partea republicanilor şi democraţilor.

Între cântece, el a vorbit despre lupta sa împotriva HIV/SIDA şi l-a lăudat pe fostul preşedinte George W. Bush, un republican, pentru eforturile sale de a combate SIDA în Africa prin programul PEPFAR (Planul de urgenţă al preşedintelui SUA pentru combaterea SIDA).

Între cei prezenţi s-a aflat şi Laura Bush, soţia fostului preşedinte.

Sir Elton John, decorat de Biden. Președintele SUA îi cânta „Crocodile Rock” fiului său Beau în copilărie

La sfârşitul serii, Biden l-a emoţionat până la lacrimi pe John surprinzându-l cu Medalia Naţională pentru Umanism. – „Sunt uluit. Voi preţui asta”, a spus John.

Spectacolul s-a numit „A Night When Hope and History Rhyme”, extras dintr-o poezie a scriitorului irlandez Seamus Heaney. Biden îl citează în mod regulat pe Heaney şi este un pasionat de citate şi poezie irlandeză.

Biden are o relaţie specială cu muzica lui John. El a scris în memoriile sale din 2017 „Promise Me, Dad: A Year of Hope, Hardship and Purpose”, despre faptul că îi cânta „Crocodile Rock” fiului său Beau în copilărie şi din nou ca adult, atunci când Beau era pe moarte.

Elton John a inclus această melodie în spectacolul de vineri seară.