Info Actual

Info Actual > Politică > Situație absurdă. „Nu ești tratat în spitalele din România, dacă nu ai simptome de coronavirus”
Politică

Situație absurdă. „Nu ești tratat în spitalele din România, dacă nu ai simptome de coronavirus”

Situație absurdă. „Nu ești tratat în spitalele din România, dacă nu ai simptome de coronavirus”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit o discuție „sfâșietoare” pe care a avut-o cu un prieten.

Acesta a fost nevoit să-și scoată mama din spital, deși era bolnavă de cancer de piele. Motivul? „Nu se califică să stea în spital”, pentru că nu era infectată cu COVID-19.

„Am avut o discuție absolut sfâșietoare cu un amic care îmi povestea cum a trebuit să-și ia mama din spital unde era internată. S-a considerat că, dacă suferă de cancer de piele, nu se califică să stea în spital. Mama prietenului meu este unul dintre miile de români care au fost somați să dispară din spitale pentru a face loc celor care vor veni cu infecția COVID-19.

Ca absurdul să meargă până la capăt, nu ești tratat în spitalele din România dacă nu spui că ai simptome de coronavirus. Dacă spui că ai tensiune, diabet sau cancer nu ești bun, nu ești „la modă””, e de părere președintele ALDE.

„Și ceilalți bolnavi plătesc asigurări medicale, nu doar cei cu COVID-19”

„Am spus-o mai demult, dar o repet. Dacă vreți să nu scoateți bolnavii din spitale, atunci organizați spitale în spații adecvate (săli de sport, spații expoziționale). Unde să poată fi tratați în condiții bune bolnavii de coronavirus cu forme ușoare.

Asta ar da șansa altor bolnavi să se bucure de atenția de care au nevoie. În fond și ei plătesc asigurări medicale, nu doar cei cu COVID-19”, a declarat politicianul.

„Acest guvern a învrăjbit oamenii unul împotriva celuilalt!”

Călin Popescu Tăriceanu consideră că singurul lucru bun pe care l-a făcut guvernul, până acum, a fost să-i învrășbească pe români.

„Acest guvern criminal a făcut totul ca să învrăjbească oamenii unul împotriva celuilalt. Români contra etnici maghiari, bugetari contra privați, tineri contra bătrâni, bolnavi COVID-19 contra bolnavi cronici, iar exemplele pot continua!

Nimeni nu a scăpat neatins de cinismul lor, de ticăloșia pe care au afișat-o în ultimele luni de zile. Cer specialiștilor și medicilor din sistemul medical să cântărească bine între deciziile imbecile ale acestor guvernanți și dreptul la sănătate și la viață al bolnavilor cronici!

Faceți posibilă tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli. Și ei au dreptul la viață! Ordonanțele Militare nu sunt mai presus decât jurământul pe care l-ați depus. Și dacă vor avea curajul să se atingă de voi, o să vă apărăm!”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.