Diverse

Situație fără precedent la Tribunalul de la Hanovra. Romii au dat năvală, iar ofițerii au securizat locul

Situație fără precedent la Tribunalul de la Hanovra. Romii au dat năvală, iar ofițerii au securizat locul

Accesul în camera 1H1 din tribunalul de la Hanovra a fost luată cu asalt de zeci de romi, care participă la un proces. Două clanuri sunt în război, iar ofițerii s-au înarmat cu pistoale mitralieră și păzesc fața clădirii.

Trei suspecți au atacat membrii unui alt clan de rromi

Povestea a început când trei suspecți, doi bărbați și o femeie se spune că ar fi atacat membrii unui alt clan de romi români din Neustadt am Rübenberge, regiunea Hanovra. Ofițerilor le-a fost frică să nu se întâmple vreo nenorocire, după ce o rudă a victimelor a anunțat că situația nu va rămâne așa și la proces e posibilă o răzbunare așa cum scrie la carte.

Cei care vor intra în tribunal vor fi percheziționați

În fața tribunalului s-au adunat zeci de romi, iar cei care au intrat la proces au trebuit să se supună regulilor. Astfel, ei au trecut printr-un punct de control de securitate, au fost percheziționați și le-au fost luate datele personale.

Potrivit anchetatorilor, s-a luat această decizie pentru că oamenii legii au fost „conștienți că între familii există încă ceartă și risc de escaladare!”.

Victimele au fost atacate cu macetă, greblă și un stâlp mecanic

Potrivit anchetatorilor, frații Christian și Traian V. precum și Maria-Adriana S., toți români de origine au spart ferestrele unei case, apoi au năvălit peste locatari, un cuplu care avea și un bebeluș cu o macetă, o greblă, dar și un stâlp metalic. Capul familiei, care se spune că a fost lovit cu maceta, a mărturisit că „ne-au amenințat că ne omoară. Au vrut și bani!”.

Pe de altă parte, soția lui a fost pusă să se dezbrace, iar unul dintre atacatori ar fi prins-o de sâni. E greu de presupus de la ce a pornit scandalul dintre cele două clanuri dintr-un sat din România, dar se cunoaște faptul că jaful a fost transmis pe Facebook.

Procesul continuă până autoritățile vor stabili dacă cei trei atacatori sunt vinovați de fapta comisă.