Actual

ŞOC! Primăria Capitalei va suporta prejudiciul făcut de iubita consilierul, plecată la Electric Castle, cu maşina instituţiei

ŞOC! Primăria Capitalei va suporta prejudiciul făcut de iubita consilierul, plecată la Electric Castle, cu maşina instituţiei

Nicuşor Dan a reacţionat abia după o săptămână de la apariţia în presă a informaţiilor privind participarea la festivalul Electric Castle de la Cluj a iubitei lui Tudor Măcicășan, consilierul său pentru mobilitate, care s-a deplasat acolo cu maşina Primăriei Municipiului Bucureşti. Edilul a reacţionat chiar în ziua în care fostul primar general Gabriela Firea l-a criticat pentru că nu a luat măsuri după ce au apărut aceste informaţii în spaţiul public.

ŞOC! Primăria Capitalei va suporta prejudiciul făcut de iubita consilierul, plecată la Electric Castle, cu maşina instituţiei

Nicuşor Dan a anunţat că se constituie o comisie de discplină pentru acest caz.

„Este consitituită o comisie de disciplină pentru această faptă, comisie ce va veni cu un raport cu tot ce s-a întâmplat acolo şi inclusiv care este modalitatea prin care primăria să repare prejudiciul  – benzina/motorina care s-a consumat”, a spus Dan.

Dacă avea dreptul să fie la Cluj, primarul general spune că toate aceste lucruri vor rezulta din raportul acestei comisii de disciplină.

Şi dacă tot a ajuns la festival, consilierul pe mobilitate și transport al primarului din București, Tudor Măcicășan, a criticat transportul poluant de la Electric Castle, pe care l-a numit un festival „diesel”. Chiar și așa, specialistul „s-a transportat” la Cluj cu mașina instituției, mașină folosită și de iubita sa pentru a ajunge la festivalul de la Bonțida.

Mașina Primăriei Municipiului București, parcată în Bonțida la Electric Castle / Foto: Radu Tiliță, Antena 3 – Facebook

Gabriela Firea: Când onoarea și principiile sunt doar sloganuri de campanie

„Nicușor Dan tace de o săptămână în cazul consilierului personal care a mers cu mașina primăriei la Electric Castle! Au trecut deja șapte zile de când am văzut cu toții mașina de serviciu folosită în interes personal, iar actualul primar general nu a oferit explicații și nici nu a luat vreo măsură. Chiar nu-l interesează nici o secundă legile din România?! Am auzit explicația oferită de consilierul personal. E reacția tipică oamenilor din jurul lui Nicușor Dan și care se consideră stăpâni pe oraș”, a scris Gabriela Firea.

Ea adaugă că mașina primăriei este pentru interes de serviciu, iar participarea la festivalul de la Cluj nu era o sarcină profesională.

„Sau era? E cu atât mai halucinantă declarația consilierului care spune că poate a fost iubita lui acolo cu mașina! E și mai grav pentru că iubita, fie ea și angajată a instituției, nu avea dreptul legal să folosească mașina. Vă imaginați ce scandal ar fi făcut Nicușor Dan dacă un consilier al meu ar fi făcut așa ceva?! Eu sper ca organele abilitate să se sesizeze în acest caz. Nu cred că pot închide ochii chiar la toate ilegalitățile făcute de “salvatorii Bucureștiului”. Dar trebuie și Nicușor Dan să ia măsuri! Sau nu vrea să-l piardă pe consilierul personal care trece peste funcționari publici și schimbă caietele de sarcini la licitații importante?! Aștept de la Nicușor Dan măcar scuze publice pentru gestul consilierului său. Cu toții parcă erau profesioniști și cinstiți. În campanie”, încheie Firea.

Aşadar, Nicuşor Dan nu şi-a cerut scuze, mai mult a spus că Primăria Capitalei va suporta prejudiciul.