Diverse

Șoc: Un campion român și-a pierdut viața în timpul unui antrenament

Șoc: Un campion român și-a pierdut viața în timpul unui antrenament

Oamenii care l-au cunoscut pe comandantul ieșean al Aeroclubului Teritorial sunt în stare de șoc. Nu le vine să creadă că parașutistul campion și-a pierdut viața în urma unui accident incredibil cu parașuta. Despre cine este vorba și ce s-a întâmplat, în cele ce urmează.

Șoc: Un campion român de parașutism și-a pierdut viața în timpul unui antrenament cu parașuta

Sorin Constantin Enghel, comandantul Aeroclubului Teritorial Iași, se afla în Polonia și pregătea pentru stabilirea unui nou record european. Enghel era un cunoscut instructor de parașutism de cel mai înalt nivel și avea la activ între 3.600 și 4.000 de salturi, cunoscut atât în Iași, precum și în toată Europa, exact prin performanțele din domeniul său.

Comandantul Aeroclubului Iași, Sorin Constantin Enghel, a murit după un tragic accident de parașutism în Polonia. Acesta s-a stins în urma accidentului care a avut loc în acest weekend.

Constantin Sorin Enghel a fost atât comandant al Aeroclubului din Iasi, cât si instructor de parasutism.

Sâmbătă, trupul lui Sorin Engel era încă în spital. Nu s-au organizat niciun fel activități comemorative. Familia și apropiații încep demersurile necesare repatrierii trupului neînsuflețit, a scris BZI.

George Rorau, președintele Federației Aeronautice Române, a postat pe social media un mesaj impresionant:

„Colegul și prietenul nostru Sorin Constantin E. s-a stins din viață într-un tragic accident de parașutism, în Polonia, unde se antrena pentru a pune voalura tricoloră într-o formație care intenționa să stabilească un nou record european.

Comandant al Aeroclubului Teritorial Iași, instructor de parașutism cu toate calificările și o experiență de peste 3600 de salturi, coordonatorul Lotului Național de Parașutism – lucru relativ pe cupola, unul dintre membrii fondatori ai formației demonstrative Blue Wings, a fost mereu un model de profesionalism pentru toți cei din jur.

Orice comentarii sunt inutile, sunt cercetări în desfășurare realizate de instituțiile abilitate. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”

În același context, reprezentanții Plane Spotters Iasi transmite familiei îndurerate sincere condoleante și prin intermediul presei.

”Domnul Sorin Engel, comandant al Aeroclubului Teritorial Alexandru Matei Iași, s-a stins din viață într-un tragic accident de parașutism, în Polonia, unde se antrena pentru a pune voalura tricoloră într-o formație care intenționa să stabilească un nou record european.

A fost un om deosebit, cu multă experiență, instructor de parașutism cu o experiență de peste 4000 de salturi, coordonatorul Lotului Național de Parașutism, unul dintre membrii fondatori ai formației demonstrative Blue Wings, un model de profesionalism. Dumnezeu să îl ierte! Plane Spotters Iasi transmite familiei îndurerate sincere condoleante!”

Autoritățile poloneze anchetează împrejurările în care s-a produs accidentul, potrivit media.

Foto: BZI