Actual Politică

Social Democraţii au decis: Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

Social Democraţii au decis: Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

Gabriela Firea va fi candidatul social-democraţilor la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti la alegerile din 2024. Anunţul a fost făcut astăzi de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Social Democraţii au decis: Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

„Nu ştiu cine o să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Eu personal nu ştiu acest lucru. În schimb, ştiu cu certitudine un lucru: Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei”, a anunţat Marcel Ciolacu la conferinţa Judeţeană de Alegeri PSD Buzău.

Originar din Buzău, Marcel Ciolacu a făcut şi o glumă.

„Cum se spune la Bucureşti, dacă buzoienii ar lipsi o zi din Bucureşti, atunci s-ar circula normal, cred că e cazul să ne implicăm în viitoarea campanie direct”.

Pe 7 septembrie, ministrul familiei, Gabriela Firea, a anunțat că nu îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale, dar că şi-ar dori să candideze la alegerile de la Primăria Capitalei, deși înţelege că „sunt anumite jocuri care se fac, pentru că întotdeauna trebuie să fie conflicte”.

Pe 7 septembrie, Gabriela Firea a precizat că nu îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale şi că şi-ar dori să candideze la alegerile de la Primăria Capitalei, dar înţelege că sunt anumite jocuri care se fac, pentru că întotdeauna trebuie să fie conflicte.

„Categoric, eu îmi doresc să continui proiectele de la Bucureşti, nici nu s-a pus problema să vizez o altă funcţie”, a explicat Firea.

Totodată, pe 9 septembrie, Marcel Ciolacu a declarat că „prietena mea” Gabriela Firea „îl va bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa-n cap” la alegerile pentru PMB din 2024.

La rândul său, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a afirmat că Gabriela Firea „este cel mai bun candidat pe care poate să îl aibă PSD la Primăria Capitalei”, menţionând că, spre deosebire de actual primar general, Nicuşor Dan, aceasta a susţinut cultura.

„Domnul Nicuşor Dan a reuşit să anunţe, acum vreo săptămână, că închide opt instituţii de cultură din municipiul Bucureşti. I-am scris o scrisoare în care îl rog să îşi revizuiască decizia şi, dacă nu poate, să ne întâlnim, să vedem ce putem prelua la minister. Pentru că dacă ne băteam cu cineva la Ministerul Culturii în guvernarea trecută, când Gabi era primar, mă băteam cu ceea ce făcea Gabi la Bucureşti pentru cultură. Acum, praful şi pulberea”, a declarat Lucian Romaşcanu.