Actual International

Soldații britanici, care riscau pedeapsa cu moartea în Ucraina ocupată de Rusia, au plecat astăzi spre casă, după eliberare. Foto

Soldații britanici, care riscau pedeapsa cu moartea în Ucraina ocupată de Rusia, au plecat astăzi spre casă, după eliberare. Foto

O veste bună pentru Marea Britanie: soldații lor care se aflau în teritoriile ocupate de ruși, acum eliberate, au plecat astăzi spre casă.

Soldații britanici, care riscau pedeapsa cu moartea în Ucraina ocupată de Rusia, au plecat astăzi spre casă, după eliberare. Foto

Soldații britanici care riscau pedeapsa cu moartea în Ucraina ocupată de Rusia au fost eliberați după câteva luni bune de stat în captivitate, după cum s-a anunțat joi, 22 septembrie 2022.

Este vorba despre soldații britanici, Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, și Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani, au fost arestați în aprilie, înainte de a apărea în fața instanței din Republica Populară Donețk.

Imaginile video cu soldații britanici eliberați, care au scăpat de pedeapsa cu moartea în Ucraina ocupată de Rusia, au fost distribuite pe Twitter de corespondentul BBC News Emma Vardy:

„NOU: Prima înregistrare video a lui Aiden Aslin, Shaun Pinner & John Harding în drumul lor spre casă în Marea Britanie, în timp ce cinci prizonieri britanici sunt eliberați”

„Vrem doar ca toată lumea să știe că am ieșit din zona de pericol și ne îndreptăm spre casă, spre familiile noastre… mulțumim tuturor celor care ne-au susținut” – Aiden.

S-a relatat, totodată, că bărbații au scăpat „cu greu.” Dar faptul că se află în drum spre casă este unul ”eliberator”.

Video click aici.

Republica Populară Donețk este un stat separatist ucrainean care s-a constituit de sine stătător la 7 aprilie 2014 de către separatiștii pro-ruși după ce a avut loc o așa zisă Revoluție ucraineană.

Rusia a comentat anterior că, întrucât soldații erau mercenari, legile privind prizonierii de război nu se aplică, fiind pentru ei alte norme militare în vigoare.

Șeful Republicii Populare Donețk a vorbit anterior despre execuția soldaților britanici și a altor mercenari străini, declarând că nu este vorba despre o execuție a soldaților britanici, dar depinde de decizia instanței:

„Toți străinii au depus recurs, așteptăm audierea în instanță. Dacă instanța consideră că pedeapsa este adecvată, atunci cazurile vor fi transferate serviciului executiv pentru punerea în aplicare a sentinței. Se are în vedere ca aceasta să fie executată prin împușcare.”

Liderul regiunii a adăugat public cu ceva timp în urmă că nu există „o dată exactă pentru execuție”. Doar că decizia va fi luată de fapt „în mod nepublic”, relatează media. cel puțin așa era să se întâmple dacă soldații britanici nu era eliberați acum.

Foto: ziarulnational