Actual Politică

Sorin Cîmpeanu, prima ieşire publică după demisie: „Nu mă tem că proiectele vor fi făcute praf de actualul ministru al Educației”

sorin-cimpeanu

Sorin Cîmpeanu, senator și fost ministru al Educației nu crede că actualul ministru al Eduației va face praf proiectele. Mai mult, acesta consideră că școala trebuie făcută mai prietenoasă, chiar dacă legile educației din România nu seamănă cu cele din alte state.

Prima ieşire publică după demisie. Sorin Cîmpeanu: „Nu mă tem că proiectele vor fi făcute praf de actualul ministru al Educației”

Sorin Cîmpeanu a declarat în prima sa ieşire publică după demisia de la Ministerul Educaţiei că nu se teme că Ligia Deca „va face praf proiectele”.

„Când ai 10 mii de propuneri de amendamente, decizia a fost a mea ce preiau și ce nu preiau. Toate observațiile au fost sintetizate și erau gata să fie prezentate. Manuscrisul trebuie legat pe toate părțile. Nu toată lumea a avut șansa să scrie niște legi. În momentul în care introduci o modificare într-un articol, s-ar putea să se răsfrângă asupra unor zeci de articole. Dacă nu ai operat modificarea în toate celelalte articole, riști să ai probleme nu numai de logică, ci și de tehnică legislativă, iar în ultimă instanță de constituționalitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației la emisiunea Față în față cu Ion Cristoiu.

„Legilor educației de la noi din țară nu seamănă cu cele din alte state”

Sorin Cîmpeanu consideră că trebuie să facem școala mai prietenoasă. Fostul ministru al Educației a declarat că legile educației de la noi din țară nu seamănă cu cele din alte state.

„De asemenea, dacă nu vom face școala mai prietenoasă, în curând vom pierde din copii, se vor depărta de școală. Pericolul acesta este din ce în ce mai pronunțat. Vedem în mass-media diverse situații în care sunt implicați copii/profesori/manageri/părinți. Sunt lucruri anormale și nu pot genera către o educație care să asigure un viitor așa cum ne dorim”, spune el.

Cîmpeanu a mai spus că „într-adevăr, avem un schimb de generații. Cele actuale, prin evoluțiile sociale și tehnologice, au alte așteptări de la școală decât aveam eu atunci când am făcut școala. Dacă ne imaginăm că putem să impunem acel regim de acum 40 de ani, greșim. Acum 40 de ani nu aveam aceste tentații tehnologice și atâta acces la informație. Aveam profesori extraordinar, dar care ne învățau cu mijloacele de atunci.”