Info Actual > Politică > Sorin Cîmpeanu și Raed Arafat au bătut palma. Ultimele măsuri pentru elevii din clasele terminale
Politică

Sorin Cîmpeanu și Raed Arafat au bătut palma. Ultimele măsuri pentru elevii din clasele terminale

Sorin Cîmpeanu și Raed Arafat au bătut palma. Ultimele măsuri pentru elevii din clasele terminale

Sorin Cîmpeanu a afirmat, vineri seară, că a convenit împreună cu șeful DSU Raed Arafat, pentru modificarea scenariilor, astfel încât să fie permisă participarea fizică a elevilor din clasele terminale, la cursuri, chiar și în localitățile unde a fost declarat scenariul roșu.

Elevii din clasele terminale pot veni la școală în scenariul roșu

Despre prezența la școală a elevilor din clasele a 8-a și a 12-a chiar dacă localitatea a intrat în scenariul roșu, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Cu siguranță, da

„Vom introduce o serie de precizari, conditionari pentru a asigura prezenta fizica pentru clasele terminale”, a adăugat ministrul.

El a explicat că în București, de exemplu, merg la școală „maxim, maximorum” 15.000 de elevi din clasele terminale și bazat pe acest număr „suntem indreptatiti sa consideram ca nu vor determina o crestere a ratei de infectare”.

Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu au ajuns la un numitor comun, iar elevii din anii terminali vor merge la școală chiar și în scenariul roșu.

Decizia va fi luată, însă, de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), care a primit o solicitare pentru ca elevii din clasele terminale să poată merge fizic la cursuri în localităţile care sunt deja în scenariul roşu conform evoluţiei ratei de infectare cu SARS-CoV-2.

Ce măsuri presupune scenariul roșu

Dacă ne referim la măsurile care vor afecta cel mai mult populația, instituirea scenariului roșu însemnă obligația de a purta masca în absolut toate spațiile publice deschise. Singura excepție se va aplică pentru copiii cu vârsta de maxim 5 ani.

Scenariul roțu mai înseamnă și închiderea școlilor și a tuturor locurilor unde au loc activități publice în spații închise: teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, ăali de jocuri de noroc, concerte, spectacole, potrivit stiripesurse.ro