Actual Social

Sorin Grindeanu pune tunurile pe italienii de la Tirena Scavi şi îi ameninţă cu rezilierea contractului pentru Craiova-Pitești 

Sorin Grindeanu pune tunurile pe italienii de la Tirena Scavi şi îi ameninţă cu rezilierea contractului pentru Craiova-Pitești 

Ministrul Transpoturilor, Sorin Grindeanu s-a declarat nemulţumit de italienii de la Tirena Scavi nu-și fac treaba așa cum și-au asumat în contracte. Grindeanu speră să nu se ajungă la rezilierea contractului, chiar dacă constructorul de pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești are deja două certificate negative şi urmează al treilea. „Nu s-a făcut aproape nimic” în ultima perioadă, a avertizat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu pune tunurile pe italienii de la Tirena Scavi şi îi ameninţă cu rezilierea contractului pentru Craiova-Pitești

Tronsonul DX-ului Craiova-Pitești e realizat în proporție de 52-53%.

„Sunt undeva la 52-53%, doar că în ultima perioadă cei de la Tirrena Scavi nu au făcut aproape nimic. Au primit două certificate negative. În perioada următoare, conform legii, îl vor primi şi pe al treilea, dacă lucrurile nu se îmbunătăţesc.

Pe tronsonul 2 se circulă deja, pe 3 se lucrează foarte bine şi progresul este bun şi pe tronsonul 4. Nu sunt adeptul, de pe poziţia de ministru, să fac show în faţa camerelor de luat vederi, să rup contracte şi după aceea să ne chinuim, sau să se chinuie la CNAIR 2-3 ani până găsesc pe altcineva care să reia acel contract din stadiul rămas.

De fiecare dată încerc să găsesc soluţiile potrivite, astfel încât contractele să meargă mai departe”, a declarat Sorin Grindeanu.

Apelurile mele către ei este să îşi schimbe ritmul de lucru

 „Apelurile mele, către această companie, în aceste luni, nu doar pentru această lucrare, ci şi pentru centura Timişoarei, e aceeaşi companie care lucrează acolo şi care mai are un contract cu CNAIR, DN2- A2, pe centura Bucureşti, pe zona de Nord. Apelurile mele către ei au fost legate de a-şi schimba ritmul de lucru.

Dacă pe centura Timişoarei pot să spun că au început să lucreze mai bine, dar nu la nivelul la care mi-aş dori, la celelalte două, din păcate, lucrurile nu merg bine”, a completat Sorin Grindeanu.

Ministrul PSD se gândeşte chiar şi la rezilierea contractului

„Eu nu vreau să mă antepronunţ, mi-aş dori să nu fie cazul (să rezilieze contractul – n.r.), mi-aş dori să se termine cât de repede şi acest prim tronson pentru că la anul în mod sigur se va da drumul la tronsonul 3 şi se va înainta foarte mult pe tronsoanele 2,3 şi 4, îl ştim pe constructorul pe care îl felicităm, a spus că încearcă inclusiv tronsonul 4 să îl finalizeze până la finalul anului 2023.

Cel mai prost lucru este să nu iei nicio decizie. Şi atunci vom intra pe acest calendar, cu toate riscurile, dacă lucrurile nu se vor îmbunătăţi”, a subliniat ministrul Transporturilor, care în baza PNRR-ului are în agendă construcția mai multor poduri și autostrăzi.