Actual

Sorin Grindeanu: Vă asigur că în 2024 nu va exista un USL. Nu vom face un mixt cu candidaturi comune

Sorin Grindeanu

Vicepremierul Sorin Grindeanu nu se vede candidând la alegerile prezindenţiale din 2024. Liderul social democrat a declarat în emisiunea Talk News de la Profit News TV că nu îşi doreşte să candideze pentru această funcţie. El a precizat că o provocare va fi în 2023, rocada la guvernare, iar propunerea cu care PSD a mers la consultările de la Cotroceni a fost preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu: Vă asigur că în 2024 nu va exista un USL. Nu vom face un mixt cu candidaturi comune

Grindeanu are credința că Marcel Ciolacu va fi un foarte bun prim-ministru.

Întrebat dacă ar intra în competiţia internă din partid pentru candidatul PSD la preşedinţie, în 2024, Sorin Grindeanu a spus că „nu e cazul”. „Eu cred că până atunci sunt foarte multe lucruri de făcut, rocada e un moment important, în acest moment, când vorbim, e propunerea cu care am mers la Cotroceni, în toamna anului trecut, Marcel Ciolacu prim-ministru, nu s-a schimbat absolut nimic şi va fi un foarte bun prim-ministru”, a spus Sorin Grindeanu.

Despre o guvernare cu PNL până în 2028, Grindeanu a spus că „mulţi îşi fac sau şi-au făcut planuri în trecut, niciodată nu s-a întâmplat să se predea ştafeta, iar în acest moment ceea ce contează este că există stabilitate şi că există această majoritate largă de aproape 70 la sută”.

„Vă asigur că în 2024 nu va exista un USL, sunt lucruri pe care nu avem cum să le facem, am înţeles momentul anului trecut, criză pandemică, social, am venit, ajutăm, o facem cu bună credinţă, dar asta nu înseamnă că vom face mixt cu candidaturi comune. Nu e în interesul nici al PSD şi nici al PNL”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Vicepreşedintele PSD a precizat că, dacă vorbim pe procentele de azi, indiferent de marja de eroare, altă majoritate nu se poate face.

În ceea ce îl priveşte pe actualul preşedinte al României, întrebat dacă îl vede pe Klaus Iohannis jucător în 2024, vicepremierul a spus că el personal crede că acesta şi-ar dori să continue o carieră internaţională. „Nu am niciun fel de date, e o speculaţie pe care o fac”, a completat vicepreşedintele PSD.