Actual

Sorin Oprescu: Vreau să trăiesc ca să pot să demonstrez că sunt nevinovat

Sorin Oprescu: Vreau să trăiesc ca să pot să demonstrez că sunt nevinovat
FOTO: CAPTURA ANTENA 3

Sorin Oprescu a plătit cauţiunea în valoare de 5.000 de euro şi a ieşit din spatele gratiilor. Fostul primar general al Capitalei a petrecut o săptămână şi jumătate după gratii, dar a reuşit să-i convingă pe magistraţii din Atena să-l cerceteze în libertate. Fostul primar general al Capitalei  nu are voie să părăsească Grecia până la finalizarea procesului de extrădare şi trebuie să se prezinte de două ori pe lună la poliţie, pentru controlul judiciar.

Sorin Oprescu: Vreau să trăiesc ca să pot să demonstrez că sunt nevinovat

Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți, a declarat Sorin Oprescu, într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3, şi pentru asta fostul edil le-a mulţumit judecătorilor, adăugând că „am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor”.

Sorin Oprescu: Eu nu am fugit nicăieri

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut.

Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă.

Sorin Oprescu: Procesul meu a fost o mascaradă. Am încredere că mai pot să fac ceva

Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate întradevăr se dorește să se afle adevărul.

Dar nu, s-a vrut altceva cu o regie din asta ieftină cu complet de divergența, chestii care au dus la interpretarea şi la copy-paste-ul la ceea ce s-a spus a doua zi după confirmarea arestării în Bucureşti în septembrie 2015 de către Camelia Bogdan. Dacă veți avea curiozitatea veți vedea exact textul. De aia am fost şocat.

Sorin Oprescu: Le mulțumesc tuturor pentru susținere şi îi asigur că nu o să-i dezamăgesc că au încredere în mine

În mod sigur, da şi judecătorii şi absolut toţi cei care au fost (n.r la proces) cu următoarea frază: Oprescu nu a avut parte de un proces echitabil pentru că… Şi au dezvoltat teoriile judiciare care să susţină acest lucru.

Eu le-am mulțumit că au ţinut să vină să spună părerea lor şi le mulțumesc şi în ziua de astăzi. Le mulțumesc şi celor care în trecere mergând spre sala de judecată am auzit o voce prietenoasă că sunt acasă mulţi care mă susţin şi îi asigur că nu o să-i dezamăgesc că au încredere în mine”, a declarat Sorin Oprescu.