Actual

Şoşoacă l-a atacat pe şeful Guvernului: „Sunteți prim-ministru peste o țară formată din proști, iar dumneavoastră sunteți cel dintâi”

Şoşoacă l-a atacat pe şeful Guvernului: „Sunteți prim-ministru peste o țară formată din proști, iar dumneavoastră sunteți cel dintâi”

Şoşoacă l-a atacat pe şeful Guvernului: „Sunteți prim-ministru peste o țară formată din proști, iar dumneavoastră sunteți cel dintâi”. În timpul dezbaterilor parlamentare de astăzi, asupra moțiunii de cenzură a PSD, Diana Șoșoacă l-a atacat verbal pe Florin Cîțu.

Senatorul independent l-a jignit pe premier: „Sunteți prim-ministru peste o țară formată din proști, iar dumneavoastră sunteți cel dintâi”

„Ați spus că 70% din popor este formată din proști, vă aduc aminte că sunteți prim-ministru peste o țară formată din proști, iar dumneavoastră sunteți cel dintâi”, a spus senatorul Șoșoacă de la tribuna Parlamentului.

În timpul ședinței parlamentare, Diana Șoșoacă i-a amenințat pe guvernanți că îi va băga într-un sac pentru cadavre.

„Voi sunteți cei care ați omorât oameni. Când o să aduc sacul următoarea dată, vă bag în el și trag fermoarul”, a amenințat senatorul independent.

La finalul discursului, parlamentarul i-a cerut premierului „să dispară”.

„Dacă dumneavoastră sunteți Superman, eu sunt Xena prințesa războinică… Să vă spun pe limba dumneavoastră de la CIA, get lost (dispari – n.r.)”, a precizat Diana Șoșoacă, potrivit Antena 3.

Amintim faptul că Moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost dezbătută și votată în plenul reunit al Parlamentului, de la ora 12.00, iar Guvernul Cîțu a picat.

La Palatul Parlamentului s-a încheiat cu puțin timp în urmă procedura de vot asupra moțiunii de cenzură îndreptate împotriva cabinetului Cîțu, inițiată de PSD. Dezbaterile din prima parte a zilei au fost marcate de acuzații dure între adversarii politici.

În timpul dezbaterilor de astăzi, social-democrații l-au acuzat pe premierul Florin Cîțu că nu a făcut reformă, iar în ultima perioadă a fost preocupat mai mult de competiția internă din partid. Printre criticile aduse Cabinetului Cîţu sunt se numără eșecul campaniei de vaccinare, slaba absorbţie a fondurilor europene sau lipsa de proiecte pentru comunitățile locale.

Foştii parteneri de guvernare, cei de la USR, l-au acuzat pe premier că a distrus o coaliție cu un capital uriaș de încredere și, în loc să fie un prim-ministru reformator, a blocat proiectele. Este motivul pentru care USR a decis să voteze moțiunea, însă formațiunea este deschisă pentru refacerea coaliţiei de guvernare, dar cu un alt premier. Critici au venit și din partea AUR, care a vorbit despre un prim-ministru distrugător.

De cealaltă parte, premierul Florin Cîțu a acuzat cele trei partide de iresponsabilitate, pentru că aruncă țară în haos. El spunea că PNL este un partid responsabil, iar liberalii nu sunt lași şi nu dezertează, iar partenerii de guvernare, cei de la UDMR, au vorbit despre responsabilitate și găsirea de soluții pentru refacerea majorității parlamentare. După dezbaterile din Parlament, premierul Florin Cîțu a vorbit despre strategia după votul de astăzi din Parlament.

„PNL are deja luate decizii în ceea ce priveşte cu cine mergem de obicei, dar vom avea o discuţie în PNL şi vedem cu ce decizii venim. PNL va merge cu propria strategie la consultări, atunci când vor fi consultările. Nu ştim noi ce vor să facă coaliţia USR-PSD-AUR. Asta e treaba lor. Este o decizie a Biroului Executiv a PNL de a nu mai avea discuţii în ceea ce priveşte guvernarea cu partidul care votează astăzi alături de PSD şi AUR”, a declarat Florin Cîțu.