Actual

Spitalele se pot închide! Medicii intră în grevă

spitalele
sursa foto: arhiva companiei

Spitalele sunt pe cale să intre într-un impas iminent, iar motivul ar putea fi o posibilă grevă generală. În data de 29 februarie, medicii din România au organizat proteste în curtea spitalelor. Aceștia și-au exprimat nemulțumirile față de promisiunile de majorare salarială făcute de oficialități.

Sindicaliștii au avertizat că spitalele din București, ar putea funcționa doar serviciile de urgență, în urma acestor manifestări.

„Medicii efectuează gardă plătită la jumătatea valorii orei tarifare raportate la salariul actual. Prin urmare, ce ne-ar rămâne. Ori să demisionăm din contractul de gărzi ceea ce va fi o măsură radicală. Aceasta muncă ne uzează în așa fel încât când vom ajunge la vârsta de pensionare ne va fi greu sau poate unii din noi nu vor supraviețui”, este mesajul transmis de un cadru medical.

Conform afirmațiilor făcute de personalul medical, aceștia au protestat pe străzi pentru a-și revendica drepturile. În același timp, salariile pe care le solicită în prezent ar fi trebuit să fie deja implementate acum câțiva ani.

„Salariile pe care le cerem noi acum trebuiau să fie în urmă cu 10 ani”, a mai declarat un medic, conform antena3.ro