Actual Diverse

Starea actuala a copilul grav rănit, după ce o statuie a căzut peste el în sediul Primăriei Capitalei

Starea actuala a copilul grav rănit, după ce o statuie a căzut peste el în sediul Primăriei Capitalei
digi24.ro/infoactaul.ro

Incidentul de la Primăria Capitalei, de săptămâna trecută, în care un copil a fost grav rănit după ce o statuie a căzut peste el, a avut un final fericit, în cele din urmă.

Copilul a fost externat, fiind într-o stare bună

După ce a suferit mai multe fracturi craniene, băiatul în vârstă de 6 ani a fost operat săptămâna trecută. Intervenția chirurgicală a decurs fără complicații, iar starea de sănătate a copilului s-a îmbunătățit. Prin urmare, acesta a fost externat în acest weekend din Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.

Copilul a plecat acasă pe picioarele lui și se află într-o stare bună, potrivit medicilor, citează digi24.ro

Descrierea, pe scurt, a producerii evenimentului, urmare căruia minorul a fost grav accidentat în sediul Primăriei Capitalei

Copilul a fost grav rănit după ce s-a urcat pe o coloană decorativă din holul principal al Primăriei Capitalei și a căzut cu aceasta.

Băiatul minor se afla chiar la intrarea principală în Primăria Municipiului București, împreună cu tatăl său.

La momentul respectiv, Poliția Capitalei a declarat următoarele: „Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unei instituții publice, o statuetă ar fi căzut peste un minor”.

Reamintim, de asemenea, că băiețelul a fost dus de un motociclist SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului de copii “Grigore Alexandrescu”, potrivit infoactual.ro

Care este stadiul cercetărilor în acest caz

În urma incidentului au fost deschise două anchete: una a poliţiei și una administrativă.

La momentul actual ancheta polițiștilor continuă și se verifică documentele ridicate de la primărie cu privire la amplasarea statuii în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că a decis înlocuirea șefului serviciului sănătate și securitate în muncă pentru deficienţe în activitate.

Primarul general a explicat, într-o postare de pe Facebook, că în funcție de rezultatele anchetei ar putea urma şi alte măsuri administrative.

Până în prezent, tatăl băiatului minor încă nu a dat explicații în fața anchetatorilor din cauza șocului emotional.