Actual Diverse

Statistică înfiorătoare. Sute de copii ucraineni au fost uciși și răniți în mijlocul infernului unui război al adulților

Statistică înfiorătoare. Sute de copii ucraineni au fost uciși și răniți în mijlocul infernului unui război al adulților
Infoactual

Sute de copii ucraineni au fost uciși sau răniți în războiul oamenilor mari, un infern în care s-au trezit cu răni grave și dureroase ce îi vor marca pe viață sau nu s-au mai trezit niciodată.

Statistică înfiorătoare. Sute de copii ucraineni au fost uciși și răniți în mijlocul infernului unui război al adulților, din dorința malefică a liderului Putin

Cel puțin 972 de copii au fost uciși sau răniți în Ucraina încă de la începutul războiului, cu o medie de peste cinci copii uciși sau răniți în fiecare zi, în ultimele șase luni. Acesta sunt însă doar cifrele pe care ONU a reușit să le confirme.

Totodată, aproximativ 2.000 de copii ucraineni au fost mutați cu forța pe teritoriul Rusiei, după ce armata rusă a atacat Ucraina, în februarie 2022. Federația Rusă, în vară, pregătea o lege care le va permite rușilor să adopte copiii ucraineni în cadrul unei proceduri simplificate, scrie currenttime.tv, iar publicația Verstka a investigat cazurile elevilor care se află în internatele rusești din diferite regiuni ale țării.

În luna iunie, președintele Zelenski vorbea despre 243 de copii uciși până la acea dată, în război. Totodată, 200.000 au fost duși cu forța în Rusia, fiind vorba despre copii orfani, despre copii luați împreună cu părinții lor, dar și separați de familii. O cifră halucinantă.

Statistica Ucrainei din aceste zile nu arată nici ea deloc bine. Cel puţin 437 de copii ucraineni au fost ucişi ca rezultat al invaziei ruse, a anunţat sâmbătă biroul procurorului general al Ucrainei, citat de  Reuters.

Alți 837 de copii au fost răniţi, potrivit aceluiaşi bilanţ despre care oficialităţile ucrainene afirmă că nu este cel final întrucât încă sunt verificate informaţii din zone eliberate, din zone unde au loc lupte în prezent şi din teritoriul încă ocupat de forţele ruse.

Regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, a fost cea mai afectată, deoarece aici 423 de copii au fost ucişi sau răniţi.

ONU a mai declarat, totodată, că aproximativ 16.295 de civili au fost ucişi de la începerea invaziei ruse în 24 februarie, anul acesta.