Info Actual

Info Actual > Politică > Statistică neagră! Încă 500 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus
Politică

Statistică neagră! Încă 500 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus

Statistică neagră! Încă 500 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost confirmate încă 500 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 200 mai mult decât ieri. Numărul total al infectărilor a depășit 2.300, numărul morților se ridică la 17, iar 121 de persoane s-au vindecat.

Duma de Stat a votat astăzi în procedură de urgenţă, simultan, în trei lecturi, un pachet de lege pentru situaţii de urgenţă, ce ar urma să fie aprobat tot astăzi de Camera Superioară.

Guvernul primeşte dreptul de a declara starea de urgenţă sau de alertă sporită pe tot teritoriul Rusiei sau părţi ale acesteia.

O altă lege înăspreşte pedepsele contravenţionale pentru încălcarea regulilor sanitare şi epidemiologice. Maximele vor fi de 500 de dolari pentru persoane fizice, 1.500 pentru deţinătorii de funcţii şi 500 de dolari şi suspendarea pe 30 de zile a activităţii în cazul persoanelor juridice. Deputaţii au majorat şi pedepsele penale aplicabile pentru nerespectarea carantinei.

Dacă urmarea a fost decesul unei persoane sau riscul infectării în masă, se prevăd amenzi de până la 25.000 de dolari sau cinci ani de închisoare, iar în cazul decesului a două sau mai multe persoane închisoare de până la şapte ani.

De asemenea, Duma de Stat a aprobat pedepse pentru propagarea în mass media şi internet de ştiri false despre epidemii şi alte situaţii de urgenţă şi măsurile luate de autorităţi, până la 8.700 de dolari amendă sau trei ani de închisoare pentru persoanele fizice şi amenzi de până la 125.000 de dolari pentru persoanele juridice.