Economic

Stațiunea Mamaia revine în topul preferințelor turiștilor români! Ce spun ultimele sondaje

mamaia
Foto: economica.ro

Stațiunea Mamaia revine în topul preferințelor turiștilor români pentru sezonul estival următor, estimează proprietarii și administratorii de hoteluri, care anunță că rezervările au crescut față de anul trecut datorită tarifelor avantajoase și a investițiilor în unitățile de cazare.

De asemenea, prețurile sunt acum la un nivel rezonabil în ceea ce privește parcarea. Și plajele vor fi pregătite, în ciuda numeroaselor probleme legate de preluarea lor și construirea unor facilități.

Țintă: Litoralul

Minivacanța de 1 mai a arătat că Mamaia își recâștigă turiștii pierduți anul trecut în favoarea altor stațiuni. Pe lângă tinerii atrași de festivalul de muzică și de cluburi, a crescut numărul adolescenților și al familiilor cu copii, care au ales hotelurile de trei și patru stele, cu servicii de masă incluse, cel puțin demipensiune.

”Înregistrăm o dublare a vânzărilor față de anul trecut. Preconizăm stațiunea Mamaia pe locul întâi ca și număr de turiști”, a declarant Ștefan Necula, directorul executiv al unui mare turoperator de vacanțe pe litoralul românesc

Și nu e ieftin!

În iunie, prețurile vor fi, în medie, de 225 lei camera dublă pe noapte la un hotel de trei stele și de 400 lei la un hotel de patru stele.

Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia – Constanța: ”Tarifele au crescut undeva între 5 și 10 la sută. Facem eforturi ca tarifele să rămână pe loc”.

Operatorii economici care au preluat recent, prin licitație, plajele lărgite din Mamaia sunt nemulțumiți de documentația stufoasă care impune obținerea unor certificate de urbanism și autorizații de construire chiar și pentru construcții modulare demontabile.

Nicolae Bucovală:” În ordonanța care s-a dat la licitații scrie foarte clar că avem voie să facem un beach bar modular, care poate fi ușor demontabil. Mai îmi trebuie în condițiile astea autorizație de construire, scuzați-mă? Dar vom funcționa, asta e treaba noastră! Că ne amendează, cum ne amendează; un lucru e cert: turistul nu va fi afectat!”

Mamaia este cea mai mare și renumită stațiune din România, situată în partea de nord a Municipiului Constanța, denumită și Perla Litoralului Românesc, este o fâșie de plajă cu nisip fin, ce se întinde pe o lungime de circa 8 km. În partea de vest a acesteia se află lacul Siutghiol. Plaja este presarată cu numeroase hoteluri, piscine în aer liber, discoteci, parcuri de agrement, terenuri de sport, precum și un teatru de vară. Stațiunea Mamaia oferă turiștilor posibilitatea practicării sporturilor de apă, precum și pescuitul în lacul Mamaia.

Clima este marină, cu o temperatură medie anuală care depășește 11°C (în luna iulie temperatura medie este mai mare de 22°C, iar în luna ianuarie aceasta este de 0°C), cu precipitații scăzute (în jur de 400 mm anual).