Info Actual

Info Actual > Politică > Stephen Hawking a prezis dezastrul: Un virus care va distruge rasa umana
Politică

Stephen Hawking a prezis dezastrul: Un virus care va distruge rasa umana

Stephen Hawkinga a prezis dezastrul! Marele om de stiinta ar fi prezis inca din 2001 ca un virus va decima rasa umana. 

Răspândirea noului virus a luat prin surprindere autorităţile chineze la fel ca pe restul lumii, deşi în urmă cu aproape 20 de ani, Stephen Hawking a prezis deja că un virus va distruge specia umană.

283Rasa umană va dispărea înainte de sfârşitul acestui mileniu, probabil din cauza unui virus şi nu a unei bombe atomice, dacă nu vor fi înfiinţate colonii umane în spaţiul cosmic, considera astronomul britanic, conform ştirii transmise şi de Agerpres la 16 octombrie 2001.

Stephen Hawking a prezist dezastrul: Un virus care va distruge rasa umană

Acesta se declara foarte preocupat de armele biologice şi nu de cele nucleare care necesită instalaţii vaste, în timp ce ingineria genetică se poate face într-un laborator micuţ.

„Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană’ până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic, afirma atunci într-un interviu astronomul britanic, autorul cărţii „O scurtă istorie a timpului”.

Stephen Hawking, care a fost profesor de matematică la Universitatea din Cambridge, a murit în 2018 la 76 de ani şi, chiar dacă în timpul vieţii a suferit de o maladie neuronală motorie, care l-a ţintuit în scaunul cu rotile şi nu putea vorbi fără ajutorul unui sintetizator, nu s-a oprit din activitatea imensă în domeniul cercetării.

El a trecut pe lista pericolelor care planează asupra omenirii şi agresivitatea umană

„Dacă maşinile viitorului nu ne vor ucide, atunci o vom face noi folosindu-ne de ele”, a spus el, pledând pentru empatie, acel sentiment care „ne aduce împreună într-o stare paşnica şi plină de dragoste”, potrivit La Vanguardia.