Actual International

Știrea zilei. Un renumit jurnalist rus recunoaște: Rusia vrea să ajungă în Transnistria. Video

Știrea zilei. Un renumit jurnalist rus recunoaște: Rusia vrea să ajungă în Transnistria. Video

Aroganța, îngânfarea, fudulia, se spune că sunt trei caracteristici ale poporului rus care, ca în povestea cu corbul, dacă îi mângâi și le vorbești frumos, obții adevărul de la ei. Așa s-a întâmplat ca un jurnalist italian să obțină, în direct, adevărul, de la un înfumurat renumit prezentator tv rus.

Știrea zilei. Un renumit jurnalist rus recunoaște: Rusia vrea să ajungă în Transnistria. Video

Obiectivul Rusiei este să ajungă până în Transnistria, a declarat Vladimir Soloviov, principalul propagandist al Kremlinului, cunoscut jurnalist și prezentator TV din Rusia, în cadrul emisiunii unui cunoscut jurnalist italian, Bruno Vespa, de la postul public Rai 1 (video).

Soloviov a răspuns astfel la întrebarea unde vrea să ajungă Rusia și de ce atacă, tot mai des, Odesa. Răspunsul omului de televiziune al lui Putin l-a indignat pe jurnalistul italian, care a sărit ca de pe ace la auzul răspunsului incredibil și l-a pus imediat la punct pe propagandistul arogant al Kremlinului.

„Voi pur și simplu vreți jumătate de Ucraina! Asta n-are nimic cu Donbasul”, a strigat Vespa.

Dialogul complet, în cele ce urmează.

Bruno Vespa: Dacă obiectivul vostru este doar Donbas, atunci de ce nu atacați doar acolo? Voi atacați și Harkov, atacați și în sud, pentru a ajunge la Odesa. Unde vreți să ajungeți? Care este obiectivul vostru?

Vladimir Soloviov: Ca să fiu precis, până la Transnistria. Dar să revenim la…

Bruno VespaNu, nu, nu, așteaptă, asta mi se pare interesant, scuză-mă, Vladimir. Vreți să ajungeți aici, să luați și această parte din Ucraina?

Vladimir Soloviov: Da, în Transnistria.

Bruno Vespa: În Transnistria?! Doamne, dar Donbasul nu are nimic de-a face cu asta! Donbasul este doar o scuză. Vreți jumătate de Ucraina și să luați Marea Neagră de la Ucraina. Credeţi că Ucraina va permite așa ceva? Credeţi că noi, italienii, europenii, membrii NATO, putem permite o asemenea situaţie? Este imposibil!

Zarurile au fost aruncate. Adevărul a fost recunoscut la televiziune, în direct. Dacă nu ar fi existat în istorie povestea cu corbul, poate nu s-ar fi întâmplat aceasta niciodată.

Foto: captura tv/ video: youtube

 

Foto: captura tv