Actual Lifestyle

Straniu. Românii nu știu nimic despre familia președintelui Iohannis, după două mandate

Straniu. Românii nu știu nimic despre familia președintelui Iohannis, după două mandate
Arhivă

O singură dată a vorbit președintele României despre familia sa și a făcut-o în cartea „Pas cu pas”, unde a dezvăluit că are o soră mai mică decât el cu patru ani. Împreună cu părinții lor, Krista Iohannis trăiește în Germania.

Klaus-Iohannis-semnare-lege

Familia prezidențială: doi părinți și o soră, stabiliți în Germania

Nu se cunosc prea multe lucruri despre familia Iohannis, acesta fiind foarte discret în privința vieții personale. La scurt timp după Revoluția din 89, sora și părinții lui au plecat în Germania, țară unde locuiesc și în prezent.

Krista, sora mai mică a președintelui

„Sora mea a plecat imediat după Revoluţie”, a dezvăluit președintele în cartea sa. Krista Iohannis are acum 58 de ani, fiind cu patru ani mai mică decât Klaus Iohannis.

La scurt timp, și părinții Susanne şi Gustav Heinz Johannis au urmat calea pe care a apucat-o Krista. Fiind pensionari, au imigrat și ei și s-au stabilit în Wurzburg.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a dezvăluit președintele Iohannis.

Ce meserii au avut părinții lui Klaus Iohannis

Susanne și Gustav Heinz Johannis trăiesc de circa 20 de ani în Würzburg, un orășel liniștit unde președintele României îi vizitează ori de câte ori poate. Șeful statului provine dintr-o familie modestă de sași transilvăneni, părinții săi având meserii cât se poate de simple. Susanne, mama lui Klaus Iohannis, a fost o perioadă asistentă medicală, iar tatăl acestuia a fost tehnician la o firmă din Sibiu.

Președintele Iohannis a ales cariera

Pe soția Carmen a cunoscut-o în liceu și de atunci sunt de nedespărțit, mariajul lor funcționând de peste 30 de ani. Nu au luat în considerare să aibă un copil, nici natural, nici adoptat, după cum a mărturisit într-un interviu, cu câțiva ani în urmă.

Klaus si Carmen Iohannis

Carmen și Klaus Iohannis

„Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas. Aşa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziţie pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică”, a declarat Klaus Iohannis în 2014.

Niciodată nu a vorbit despre faptul că și-ar fi vizitat părinții când a fost în vizite oficiale în Germania sau că părinții au venit în țară, la Sibiu.