Info Actual

Info Actual > Politică > Strategia lui Trump, greșită. Boris Johnson: „Condamn fără rezerve”
Politică

Strategia lui Trump, greșită. Boris Johnson: „Condamn fără rezerve”

Strategia lui Trump, greșită. Boris Johnson: „Condamn fără rezerve”

Strategia lui Trump a fost greșită. Boris Johnson nu a fost de acord cu strategia aplicată de președintele actual al Americii, Donald Trump.

Prim-ministrul Regatului Unit este uimit de greșeala pe care a putut să o facă Donald Trump când a pus sub îndoială rezultatele alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020 și a încurajat susținătorii să ia cu asalt Capitoliul SUA. Premierul a mai spus că „America a susținut lucruri foarte importante”, iar președintele a mers prea departe.

Conform BBC, prim-ministrul Regatului Unit a transmis că „condamnă fără rezerve” acțiunile președintelui Trump. Patru persoane au murit după ce o grupare simpatizată a președintelui a asaltat clădirea. Mai apoi, Donald Trump le-a cerut protestatarilor să „meargă acasă”, continuând să spună lucruri false despre alegeri.

Johnson: Toată viața mea, America a susținut lucruri foarte importante

„Toată viața mea, America a susținut lucruri foarte importante. O idee de libertate, o idee despre democrație. Așa cum spuneți, pe cât de departe a încurajat oamenii să pătrundă în Capitoliu, pe cât de departe a mers președintele să arunce deznădejde asupra rezultatului unor alegeri libere și drepte, eu cred că a greșit complet. (…) Condamn fără rezerve încurajarea persoanelor să se comporte în astfel de mod”, a continuat premierul Johnson.

Reamintim că au mai rămas câteva zile din președinția lui Donald Trump, care urmează să se încheie în după-amiaza zilei de 20 ianuarie, moment în care Joe Biden și Kamala Harris vor depune jurământul pentru mandatele de președinte, respectiv vicepreședinte.

Joe Biden a câștigat alegerile din 3 noiembrie cu 306 de voturi în Colegiul Electoral și peste 81 milioane de voturi în votul popular, depășindu-l pe rivalul său cu peste 7 milioane de voturi.