Info Actual

Info Actual > Politică > Strigăt de ajutor, în direct: „Se moare pe bandă rulantă la Suceava!”
Politică

Strigăt de ajutor, în direct: „Se moare pe bandă rulantă la Suceava!”

Strigăt de ajutor, în direct: „Se moare pe bandă rulantă la Suceava!” Um moment mai puțin obișnuit a avut loc, miercuri, în emisiunea lui Victor Ciutacu, pe Romania TV. Alina Iosif, corespondent România TV care trăiește în Suceava, a spus, printr-o legătură telefonică, ce se întâmplă în oraș după intrarea în carantină totală din cauza coronavirusului.

”Avem sentimentul că am fost abandonați, că Bucovina a fost abandonată! Măsura cu carantina nu va avea niciun efect dacă Bucovina nu va fi ajutată! Nu avem un spital viabil în Suceava, nu sunt medici, nu sunt asistente! Se moare pe bandă rulantă la Suceava. În Bucovina am rămas doar noi între noi și preoții care se roagă în fiecare zi. Dumnezeu a rămas singura speranță pentru că Bucureștiul nu ne mai aude!

Nu ne ajută nimeni. Avem dreptul la sănătate și la viață, poate se înțelege asta la București. Dacă nu se înțelege acum, târziu, Bucovina e pierdută și din Raiul care era este transformată într-un infern. Politicienii veneau aici și-și făceau campanie. Scriau cu oile pe dealuri. Acum unde sunt oamenii ăștia?!”, a spus Alina Iosif.

Victor Ciutacu a fost emoționat de relatarea colegei sale. ”Alina Iosif e colega noastră. De care suntem tare mândri. Dar, înainte de toate, e OM. Un om care trăiește în Suceava. Își strigă disperarea și revolta… Habar nu are, dar tocmai mi-a făcut cel mai frumos cadou posibil pentru ceea ce ar fi trebuit să fie, în condiții de viață normale, aniversarea a 7 ani de când îmi vărs furiile pe post la Romania TV”, a spus acesta.