International

SUA, acuzații la adresa Iranului. Atacuri asupra bazelor militare americane

SUA, acuzații la adresa Iranului. Atacuri asupra bazelor militare americane
sursa foto TRT

SUA a declarat luni că, în unele cazuri, Iranul „facilitează în mod activ” atacurile cu rachete și drone. Este vorba de cele ale unor grupări susținute de Iran. Aceștia bombardează bazele militare americane din Irak și Siria. Președintele Biden a ordonat Departamentului Apărării să se pregătească pentru mai multe atacuri și să răspundă în mod corespunzător.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că a existat o creștere a acestor atacuri în ultima săptămână. Dar acesta a spus că SUA nu vor permite ca amenințările la adresa intereselor sale în regiune să „rămână necontestate”. Oficialul a spus că Statele Unite cred că aceste grupuri sunt susținute de Garda Revoluționară Islamică a Iranului (IRGC). Dar și de guvernul iranian. Care continuă, de asemenea, să sprijine grupurile militante Hamas și Hezbollah.

„Știm că Iranul monitorizează îndeaproape aceste evenimente și, în unele cazuri, facilitează în mod activ aceste atacuri și îi stimulează pe alții care ar putea dori să exploateze conflictul pentru binele lor sau pentru cel al Iranului”, a declarat John Kirby, conform Reuters .