Info Actual > Politică > Sultanatul Oman și Arabia Saudită urmează să facă un anunț istoric
Politică

Sultanatul Oman și Arabia Saudită urmează să facă un anunț istoric

Sultanatul Oman și Arabia Saudită urmează să facă un anunț istoric

Sultanatul Oman și Arabia Saudită urmează să facă un anunț istoric

Sultanatul Oman și Arabia Saudită urmează să facă un anunț istoric. Sultanatul Oman și Arabia Saudită urmează să anunțe separat normalizarea legăturilor cu statul Israel înainte și, respectiv, după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie din Statele Unite.

Presa de la Ierusalim face o referire la o declarație a directorului Mossadului, după cum aflăm de la corespondentul Radio Romania Actualități.

Surse guvernamentale de la Ierusalim au indicat că există posibilitatea ca sultanatul Oman să anunțe normalizarea relațiilor cu statul Israel înainte de alegerile americane.

Luna trecută Omanul a salutat acordurile de normalizare cu Emiratele Arabe Unite și regatul Bahrein, din perspectiva realizării unei păci durabile în Orientul Mijlociu.

De asemenea, se așteaptă ca Arabia Saudită să anunțe normalizarea relațiilor cu statul Israel numai după alegerile americane din 3 noiembrie și va fi ca un cadou pentru câștigător, potrivit Televiziunii israeliene, care îl citează pe directorul Mossadului, Iossi Cohen.

În presă s-a comentat că Riadul ar putea solicita un acord privind livrarea de arme de către Statele Unite.

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, care a fost în vizită la Washington săptămâna trecută, a primit asigurări din partea secretarului american al apărării Mark Esper că va fi asigurată superioritatea calitativă a dotării militare a Israelului.