Lifestyle

Sumele uriaşe pe care le scot românii din buzunar pentru mici! Cât costă să petreci un 1 Mai de criză

Sumele uriaşe pe care le scot românii din buzunar pentru mici! Cât costă să petreci un 1 Mai de criză

Terasa de la Obor a devenit o atracţie turistică a Bucureştiului. Până şi jurnaliştii americani au scris despre ea, precum cei care deţin blogul Urban Adventures. Şi deşi preţurile la mâncare sunt considerate mici de turiştii străini, românii care vin să petreacă aici – şi sunt mulţi! – îşi vor da seama că un mic celebru de la Obor costă cât un kilogram de mere din piaţa cu acelaşi nume.

Şi, desigur, niciodată nu este vorba despre cumpărarea unui singur mic. Chiar şi aşa, inflaţia se simte mai puţin atunci când vine vorba de o gustare tradiţională la această terasă decât la cele cu ştaif, care nu se află la o distanţă atât de mare de Obor.

Cum să petreci la o terasă cu mici

Primul lucru pe care trebuie să-l ştii e că programul de funcţionare este unul scurt. Niciodată nu vei prinde deschis după ora 18. Iar recomandarea noastră este să mergi pe la începutul programului, înaintea prânzului, în cazul în care doreşti să prinzi şi loc. Cu atât mai mult cu cât de Sfântul Gheorghe şi de 1 Mai, este posibil să fii însoţit de un grup destul de numeros. În plus, trebuie ca cel puţin două persoane să meargă şi să comande, pentru a aduce la masă tava cu mici, o cantitate considerabilă de muştar şi mulţi codri de pâine.

Un mic costă în jur de 5 lei – spre comparaţie, un kilogram de mere din piaţa alăturată are o valoare oscilantă, între 3 şi 7 lei. Un suc sau o halbă de bere la Obor costă în general 6 lei, ceea ce este sub preţul mediu de pe piaţă, de 8-10 lei. Există şi alte lucruri pe care le poţi face pentru un grătar tradiţional de Sfântul Gheorghe şi 1 Mai – unul care poate fi povestit nepoţilor peste ani. Poţi asculta muzica cât se poate de diversă din acest local. Este mai mult decât probabil să asculţi populară, însoţită imediat de o baladă rock a anilor şaptezeci.

Câţi bani scoţi din buzunar pentru un astfel de eveniment

Conform informaţiilor preluate de la Antena 3 CNN, un român consumă în medie trei-patru mici atunci când trece pragul Terasei Obor. Astfel, banii daţi pe mâncare ar ajunge la aproximativ 20 de lei de persoană. Iar dacă adăugăm şi o băutură, preţul final al consumaţiei se ridică la 25-26 de lei. În cazul în care vii din alt capăt al Bucureştiului, ar putea fi necesari şi 3 lei pentru transportul în comun, indiferent că vorbim despre mijloacele de suprafaţă sau despre metrou.

Chiar dacă niciun preţ nu mai e ce a fost, se pare că posibil să petrecem cu bine şi nişte sărbători „de criză”.