Info Actual > Politică > Susținător neașteptat al unui ministru propus de Ciucă. Cine a fost membrul USR
Politică

Susținător neașteptat al unui ministru propus de Ciucă. Cine a fost membrul USR

Susținător neașteptat al unui ministru propus de Ciucă. Cine a fost membrul USR

Din cuprinsul articolului

La audierea ministrului propus pentru mediu, Tanczos Barna (UDMR), a luat parte și fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, membru USR. Cu toate că USR s-a poziționat categoric în opoziție față de noul guvern PSD-PNL-UDMR, Berceanu a ținut să-și arate susținerea față de Tanczos Barna.

„Se poate sa scăpăm de o parte dintre incendierile de deseuri. La audierea din Parlament ministrul Tánczos Barna sustine proiectul USR privind interzicerea achizitiei de catre agenții comerciali a materialelor feroase si neferoase obținute prin incinerare (tratament termic) sau chimic. Adica miezurile cablurilor arse de prin jurul orașelor și resturile din dezmembrari nu mai pot fi comercializate”, a scris Octavian Berceanu pe Facebook.

Protecția mediului nu are culoare

La sprijinul primit din partea fostului șef al Gărzii de Mediu, Tanczos Barna a răspuns la rândul său: „Am spus-o și în cadrul audierilor de astăzi: protecția mediului nu are culoare și indiferent de alte dispute politice, avem datoria să găsim acele punți transpartinice pentru a produce schimbări în beneficiul mediului și al cetățenilor.  Îi mulțumesc domnului Octavian Berceanu pentru susținere și îi asigur pe toți colegii USR, chiar și pe cei care astăzi au acordat un vot politic negativ pe care îl înțeleg, că vor găsi din partea mea toată deschiderea pentru a colabora în folosul societății”, a scris Ministrul Mediuluipe Facebook.

„Mulțumesc mult și mizez pe colaborare. Indiferent de conjunctura respiram acelasi aer”, a fost răspunsul lui Octavian Berceanu, într-un comentariu la postarea lui Tanczos Barna.

La nou-înființatul Minister Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a fost propusă Gabriela Firea. Ea a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament. Membri comisiilor au aprobat mandatul Gabrielei Firea cu 38 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” şi 4 abţineri.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a depus, pe data de 23 noiembrie 2021, la Parlament, lista Cabinetului PNL – PSD – UDMR şi Programul de guvernare, pentru care va solicita votul de încredere al Legislativului.