Actual Politică

Ţărăniştii se confruntă cu un scandal de fraudă financiară. Războiul dintre Pavelescu şi Terheş continuă.

Ţărăniştii se confruntă cu un scandal de fraudă financiară. Războiul dintre Pavelescu şi Terheş continuă.

Partidul care a dat doi premieri în perioada 1996-2000, partidul lui Corneliu Coposu şi Ion Diaconescu nu îşi găseşte drumul şi nici liniştea. Conflictele vin unele după alte, iar ţărăniştii nu mai ştiu ce să înţeleagă. Mai nou, Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD se dezice de preşedintele partidului, Aurelian Pavelescu şi îl acuză de „management defectuos” şi de multe „găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. La rândul său, Aurelian Pavelescu acuză: „Ne vedem în instanță, Terheș, te așteaptă zile grele! Cer 500.000 de euro de la cel mai toxic politician”.

Ţărăniştii se confruntă cu un scandal de fraudă financiară. Războiul dintre Pavelescu şi Terheş continuă.

Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză pe Aurelian Pavelescu de „management defectuos” şi de multe „găuri negre” legate de vânzarea unui sediu.

Imobilul ar fi fost vândut cu o sumă mult mai mică decât preţul pieţei, fiind suspiciuni de conflict de interese. Potrivit reprezentanţilor formaţiunii, Pavelescu ar fi refuzat să prezinte documente inclusiv celor de la AEP şi ar fi folosit contul personal pentru tranzacţii financiare în numele formaţiunii.

”Mulţi s-au întrebat de ce, de ani de zile, PNŢCD-ul nu performează, iar scuza penibilă a lui Aurelian Pavelescu, precum şi a celor care-l susţin, este că cineva din exterior doreşte distrugerea partidului. În realitate, însă, principalii vinovaţi de situaţia partidului sunt tocmai Pavelescu şi cei care-l susţin, oameni care nu au şi nu au avut niciun succes electoral. Nu doar atât, dar, pe lângă managementul defectuos al partidului, există încă multe găuri negre, nelămurite complet, legat de vânzarea-cumpărarea a cel puţin unui sediu al partidului pe bani de nimic, sediu care, pe piaţa liberă, valora peste 1 milion de euro”, au scris, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook, reprezentanţii PNŢCD.

Aceştia se referă la sediul partidului din str. Georges Clemenceanu nr. 9, vândut în 2014, între membrii din conducerea PNŢCD, pentru ”banala” sumă de 420.000 euro.

”Vânzarea respectivă a fost contestată de mulţi membri PNŢCD şi s-a scris în presă despre ea, motiv pentru care AEP a investigat-o în 2015”, au mai scris reprezentanţii formaţiunii.

Reprezentanţii Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD susţine că ”a venit timpul să se facă lumina, iar PNŢCD-ul să fie eliberat de tâlhari”.

La rândul său, Aurelian Pavelescu, președintele partidului, se apără şi spune că acest conflict este creat de Cristian Terheş care doreşte să preia conducerea PNȚCD.

„L-am dat afară din PNȚCD pe Terheș în urmă cu două săptămâni, pentru că nu și-a plătit cotizația la partid, din lăcomie și dispreț pentru membrii partidului. De la acel moment Terheș și-a dat arama pe față: mincinos, laș, gregar și predispus la fapte penale”, spune Pavelescu într-o postare pe contul său de socializare.

Pavelescu este decis să meargă în instanţă şi să ceară despăgubiri.

„Individul a lansat astăzi un nou atac inept împotriva mea, care va fi urmat de o acțiune în instanță, în care îi voi cere 500.000 de euro despăgubiri pentru defăimare, pe care îi voi dona PNȚCD. Subiectul este consumat în urmă cu 7 ani: vânzarea imobilului din str. Clemenceau, în condițiile existenței unei executări silite, și care a făcut obiectul unui scandal chiar atunci. Au verificat la sânge tranzacția: presa, Camera Notarilor Publici, DNA (la sesizarea ”vechilor” țărăniști), care a clasat cauza (Ordonanța din 31.03.2017) și Curtea de Apel București, care a confirmat soluția DNA. Terheș vrea să se răzbune, după ce 2 ani, de când a venit în partid, n-a pus nicio întrebare despre această vânzare: un laș mizerabil”, mai scrie Pavelescu.

De asemenea, într-o notificare trimisă redacțiilor media, Aurelian Pavelescu scrie:

Potrivit Legii nr. 14/2003, legea partidelor politice, conducerile oficiale ale
partidelor SUNT CONSEMNATE în REGISTRUL PARTIDELOR POLITICE AL
TRIBUNALULUI BUCUREȘTI.

La Poziția nr. 4 din Registrul partidelor politice figurează PNȚCD, fiind
înregistrat ca ultim Președinte al partidului AURELIAN PAVELESCU. Respectivul
registru este public și poate fi consultat on-line.
Adresa oficială pentru comunicare a PNȚCD este [email protected]pntcd.ro.
Potrivit art. 47 (2) lit. a din Statutul partidului, ”Președintele reprezintă
Partidul în relațiile oficiale cu autorități și instituții din țară sau străinătate și cu
terții.” Prin urmare, pozițiile publice oficiale ale PNȚCD nu pot fi transmise către
mass-media decât semnate de Președintele AURELIAN PAVELESCU.
Prin prezenta VĂ NOTIFICĂM OFICIAL să refuzați publicarea oricăror
COMUNICATE emise în numele PNȚCD, dacă nu sunt semnate de Președintele
Aurelian Pavelescu, președintele oficial, aflat în Registrul Partidelor Politice al
Tribunalului București. Astfel de preluări dăunează grav imaginii, prestigiului și
unității partidului.
VĂ NOTIFICĂM să radiați de pe on-line COMUNICATELE FALSE.
VĂ NOTIFICĂM că, în viitor, orice preluare a unor astfel de COMUNICATE
FALSE, sau atribuirea unor funcții de conducere în prezentările instituției dvs.
unor persoane excluse, vor fi sesizate către CONSILIUL NAȚIONAL AL
AUDIOVIZUALULUI și către INSTANȚELE DE JUDECATĂ pentru dezdăunări”.