Actual International

Temperaturi record în Marea Britanie! Englezii au declarat stare de urgență. În România sunt temperaturi și mai mari

Temperaturi record în Marea Britanie! Englezii au declarat stare de urgență. În România sunt temperaturi și mai mari
Twitter

Cod Roșu de căldură extremă în Anglia, pentru prima dată în istorie! Marea Britanie a declarat urgenţă naţională din cauza temperaturilor record.

Avertizarea Cod Roșu de caniculă acoperă centrul, nordul, estul și sud-estul Angliei. A fost declarată stare de urgență națională și a fost emisă avertizare pentru zilele de luni și marți, săptămâna viitoare. Se așteaptă ca temperaturile să atingă și 40 de grade, ceea ce ar fi o premieră.

Cea mai mare temperatură din istorie a fost de 38,7 grade Celsius

Până în prezent, cea mai mare temperatură a fost înregistrată în Grădina Botanică a Universității Cambridge, la 25 iulie 2019, când termometrele indicau 38,7 grade Celsius.

Este destul de probabil ca la începutul săptămânii viitoare să înregistrăm temperaturi excepționale, cu potențialul de a depăși actualele recorduri. Nopțile vor fi, de asemenea, probabil excepțional de calde, în special în zonele urbane. Este posibil ca acest lucru să aibă un impact de largi dimensiuni asupra oamenilor și infrastructurii”, a declarat Paul Gundersen, meteorologul șef al Met Office, Serviciul de Meteorologie al Marii Britanii.

Când se declară stare de urgență națională din cauza caniculei

Agenția de Securitate a Sănătății a țării a decretat stare de urgență națională, care se instituie atunci când „valurile de căldură sunt atât de intense și/sau prelungite încât efectele acestora se extind în afara sistemului de sănătate și asistență socială”, conform Sky News. Concret, acest lucru înseamnă că intensitatea valului de căldură poate avea efecte foarte grave chiar și asupra populației sănătoase, nu doar asupra celor vulnerabili.

Marea Britanie nu este singura țară din Europa care se confruntă cu astfel de temperaturi ridicate. Portugalia, Spania, Franța, Grecia și Croația se confruntă acum cu incendii de vegetație de amploare din cauza caniculei.