Actual Politică

Tensiuni în coaliție. Liberalii îl acuză pe Marcel Ciolacu că girează atacurile la miniștrii liberali

Tensiuni în coaliție. Liberalii îl acuză pe Marcel Ciolacu că girează atacurile la miniștrii liberali

În timp ce Marcel Ciolacu le cere liberalilor să se hotărască dacă vor să ducă pe mai departe coaliția și să renunțe la alianțele cu USR, partidul lui Nicolae Ciucă îl avertizează că acest lucru nu este posibil atâta timp cât liderii PSD continuă să îi atace pe miniștrii PNL. Prim vicepreședintele PNL, Dan Motreanu nu este optimist în ceea ce privește cerința liderului social democrat.

Tensiuni în coaliție. Liberalii îl acuză pe Marcel Ciolacu că girează atacurile la miniștrii liberali

„Este destul de dificil să avem o colaborare bună cu PSD în toate județele, chiar dacă am găsi un numitor comun pentru multe lucruri care ne despart, atâta timp cât Președintele PSD Marcel Ciolacu îi încurajează pe unii dintre reprezentanții săi în teritoriu să îi atace pe miniștrii PNL și pe reprezentanții administrației locale PNL. Este exclus ca șeful unei organizații slabe a PSD, cum este cea de la Giurgiu, să atace într-o postare trei miniștri ai PNL, si nu este prima dată, si nu doar pe ministrii PNL. Altădată și pe reprezentanții PNL din conducerea Consiliului Județean Giurgiu, fără să aibă aprobarea Președintelui sau a conducerii centrale PSD”, a declarat Dan Motreanu.

Președintele PSD Giurgiu, cel care a pierdut CJ în alegerile locale din 2020, spune Motreanu, a fost ales de curând în funcție, dar asta doar după ce a primit aprobarea de la conducerea centrală a PSD – așa este la PSD acolo unde au lideri slabi, prin urmare este încă în „evaluare” pentru a rămâne președinte de organizație a PSD pentru alegerile din 2024.

Din acest motiv, dați-mi voie să cred că a avut avizul Președintelui Ciolacu sau a conducerii Centrale PSD pentru a ataca pe cei 3 miniștri PNL. Este o diferență foarte mare între ceea ce declară Președintele PSD și acțiunea sa politică, spune liderul liberal.

Este o diferență foarte mare între abordarea premierului Ciucă – care niciodată nu a încurajat atacurile în coaliție, dimpotrivă a preferat să nu răspundă atunci când a fost atacat el sau PNL – și cea a lui Marcel Ciolacu care încurajeaza liderii din eșalonul 2-3 al partidului să atace miniștrii PNL sau să ii încurajeze să facă oferte pentru „atragerea” unor primari PNL. Prin urmare, în aceste condiții, este greu să vorbim despre o colaborare unitară la nivelul tuturor județelor între PNL si PSD”, a declarat primvicepreședintele PNL Dan Motreanu, pentru Digi24.ro.

Motreanu indignat că președintele PSD Giurgiu îi atacă pe miniștrii PNL

Reacția liberalului vine după ce președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, a postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru „capetele înfierbântate de la PNL”.

În postare, social-democratul îi acuză pe liberali că „jumătate dintre miniștrii” lor sunt cu probleme, dând exemplul ministrului de Interne, Lucian Bode, ministrului Jusiției, Cătălin Predoiu și pe cel al ministrului Energiei, Virgil Popescu.