International

Teoreticianului britanic David Icke i s-a interzis intrarea în spațiul Schengen timp de doi ani. Există o explicație

Teoreticianului britanic David Icke i s-a interzis intrarea în spațiul Schengen timp de doi ani. Există o explicație
wikipedia

David Icke, cunoscut teoretician britanic al conspirațiilor, scriitor și public speaker, a primit în acest weekend interdicția de a intra în spațiul Schengen din Europa timp de doi ani.

Teoreticianului britanic David Icke i s-a interzis intrarea în spațiul Schengen timp de doi ani. Există o explicație

Interdicția care îl vizează pe David Icke a fost pusă în aplicare sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ca urmare a temerilor că prezența sa la demonstrațiile planificate în Olanda în acest weekend ar putea declanșa tulburări în rândul oamenilor, după cum relatează media internațională.

Despre Icke se știe că trebuia să se adreseze duminică, 6 noiembrie 2022, la o demonstrație a unui grup anti-autoritate numit ”Împreună pentru Olanda”, la care autoritățile au declarat că se așteaptă să atragă contramanifestanți, inclusiv grupuri de extremă stânga.

Ministrul olandez al justiției, Dilan Yeṣilgöz-Zegerius, a declarat vineri reporterilor că libertatea de exprimare și dreptul de a demonstra sunt drepturi fundamentale, „dar nu sunt nelimitate”.

Pentru a înțelege mai bine contextul, trebuie să amintim că teoreticianul conspirației este unul dintre principalii promotori ai ideii că o rasă de șopârle a preluat controlul asupra lumii, dându-se drept lideri în multe țări.

Icke, eliminat de pe multe platforme de socializare pentru opiniile sale, a fost responsabil pentru răspândirea dezinformării COVID-19 și pentru că a susținut că turnurile de telefonie mobilă 5G și evreii se află în spatele pandemiei.

Calificând interdicția drept un „răspuns extraordinar și exagerat”, Icke a postat o copie a scrisorii pe care a primit-o de la autoritățile olandeze. În scrisoarea oficialilor olandezi se precizează clar și concis: „Există indicii concrete că sosirea dvs. în Olanda reprezintă o amenințare la adresa ordinii publice”.

Interdicția îl împiedică acum pe cunoscutul teoretician britanic al conspirațiilor să călătorească în cele 29 de țări membre ale spațiului Schengen, dar nu este prima dată când are parte de o intrdicție deoarece în anul 2019, lui i s-a refuzat intrarea și în Australia.