Actual

Teribil de beată, șoferița a făcut praf 9 mașini parcate. N-a scăpat nici ea ușor

Teribil de beată, șoferița a făcut praf 9 mașini parcate. N-a scăpat nici ea ușor
FOTO: observatornews

O femeie în stare de ebrietate, aflată la volan, a avariat nouă mașini în zona centrală a orașului Galați. Ea a pătruns cu mașina în zona interzisă din Orașul lui Moș Crăciun și a traversat un pasaj pietonal cu trepte.

Teribil de beată, șoferița a făcut praf 9 mașini parcate. N-a scăpat nici ea ușor

Polițiștii gălățeni au stabilit că o femeie cu vârsta de 44 de ani, din Galați, în timp ce conducea un autoturism „a pătruns pe sectorul de drum închis circulației publice, în zona Orașul lui Moș Crăciun, a traversat platoul pietonal din zona monumentului Fata pe valuri, a trecut prin gangul blocului aflat în imediata apropiere și s-a oprit pe strada Vadul Sacalelor, în zona pieței”.

În urma evenimentului au fost avariate nouă autovehicule. Femeia a fost rănită, iar polițiștii au stabilit că era în stare avansată de ebrietate, informează Mediafax.

„La testarea alcoolscop, a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătoarea auto a fost testată și cu aparatul Drug test, rezultatul fiind negativ”, au precizat polițiștii.

Aceștia au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În România, în 2021 s-au produs 93 de decese la un milion de locuitori

Rapoartele arată că România ocupă un rușinos loc fruntaș în Europa privind numărul accidentelor grave. Tragediile costă enorm, și financiar, și social.

Pe lângă pierderea de vieți omenești și suferințele cauzate, evenimentele rutiere conduc la importante pierderi materiale generate de costurile tratamentului pentru răniți și de pierderea capacității de lucru a celor accidentați. Conform estimărilor, accidentele rutiere au un impact deosebit asupra economiilor naționale.

În anul 2021, pe drumurile publice din România s-au produs 4.915 accidente rutiere grave, evenimente rutiere care au cauzat decesul a 1.779 de persoane, rănirea gravă a 3.790 de persoane și rănirea ușoară a altor 2.235 de persoane.

În medie, în fiecare zi a anului 2021 s-au produs 13 accidente rutiere grave în care și-au pierdut viața 5 persoane şi au fost rănite grav 10 persoane.

Conform statisticilor, în 2021, în România s-au produs 93 de decese/un milion de locuitori.