Diverse

Termenul limită expiră, iar angajații trebuie să răspundă azi dacă vor să rămână la Twitter. Ce a scris Musk în mesajul anunț

Termenul limită expiră, iar angajații trebuie să răspundă azi dacă vor să rămână la Twitter. Ce a scris Musk în mesajul anunț
pixabay

Musk a spus că angajații vor trebui să răspundă printr-un formular online până joi seara și că aceia care aleg să rămână vor trebui să „lucreze multe ore la intensitate mare”.

Termenul limită expiră, iar angajații trebuie să răspundă azi dacă vor să rămână sau să plece de la Twitter. Ce a scris Musk în mesajul anunț

Elon Musk le-a dat angajaților Twitter un termen limită până joi la ora 17.00, ora estului, pentru a decide dacă vor să lucreze pentru el și le-a cerut celor care nu îi împărtășesc viziunea să își părăsească locul de muncă, în cel mai recent tratament șocant aplicat companiei de socializare.

Musk a făcut anunțul într-un e-mail trimis miercuri dimineață devreme angajaților. New York Times a obținut mesajul, care avea ca subiect „O bifurcație în drum„.

În notă, CEO Twitter, Musk, în vârstă de 51 de ani, a reiterat că Twitter se confruntă cu un drum dificil și a oferit angajaților trei luni de indemnizație dacă nu doresc să continue să lucreze acolo „pentru a construi un Twitter 2.0 revoluționar„.

Musk a fost neobosit în transformarea rapidă a Twitter de când a finalizat achiziția companiei, în valoare de 44 de miliarde de dolari, în urmă cu aproape trei săptămâni, scrie New York Times, în ediția de joi, 17 noiembrie 2022.

El a redus rapid jumătate din forța de muncă a Twitter, care număra 7.500 de persoane, a concediat mii de contractori, a concediat angajați care l-au criticat și a redus costurile de infrastructură. De asemenea, el a proclamat că Twitter trebuie să facă mai mulți bani, altfel riscă falimentul. Și a insistat asupra produselor de abonament și a curtat și insultat alternativ agenții de publicitate ai Twitter.

Acordarea unui termen limită pentru plecarea angajaților rămași are dublul efect de a-i permite noului șef de la Musk să reducă și mai mult costurile și să curețe compania de lucrătorii nemulțumiți.

Musk a adus un cerc de confidenți și angajați din alte companii ale sale, cum ar fi producătorul de automobile electrice Tesla, pentru a-l consilia și aici, la Twitter, mai scrie media menționată.

Întrebat despre angajamentul actual în spațiul social media, Elon Musk a mărturisit, public, miercuri, 16 noiembrie, că „restructurarea” de la Twitter va fi gata până la sfârșitul săptămânii.