Actual

Teza de doctorat a lui Lucian Bode va fi verificată din nou. Adrian Cioroianu grăbeşte expunerea lucrării pentru public

Lucian Bode

Teza de doctorat a ministrului Lucian Bode a devenit subiect de dispută în toate taberele. Toată lumea îşi dă cu părerea. E secretizată, nu e secretizată, e la Biblioteca Naţională sau nu, e plagiat sau ce-o mai fi. Scandal să iasă. Profesorul universitar doctor Adrian Ivan, cel care a și fost coordonatorul tezei de doctorat a ministrului de interne, Lucian Bode vrea să pună capăt acestui scandal mediatic şi a cerut să fie analizată din nou lucrarea.

Teza de doctorat a lui Lucian Bode va fi verificată din nou. Adrian Cioroianu grăbeşte expunerea lucrării pentru public

O comisie de la Universitatea Babeș-Bolyai va analiza din nou lucrarea susținută de Lucian Bode în 2018, totul la cererea profesorului universitar doctor Adrian Ivan, cel care a și fost coordonatorul tezei de doctorat a ministrului de interne, informează în exclusivitate GOLD FM.

Surse din conducerea UBB au declarat pentru sursa citată că cererea profesorului Adrian Ivan a avut ca motivație dezbaterea controversată din spațiul public legată de teză, că a fost înregistrată luni, 10 octombrie, la Rectoratul UBB cu nr. 13936 din 10/10/2022 și că i se va da curs prin formarea unei comisii de analiză ce-și va publica concluziile în cel mai scurt timp.

Titlul tezei doctorale a lui Lucian Bode este „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual”, și aceasta este studiată în mod curent de către membri USR ce-i contestă valoarea.

Adrian Cioroianu: „Va fi, din zilele următoare, la dispoziția publicului”

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României, a transmis, luni, că lucrarea de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, nu este secretizată, „ci doar pe fluxul normal de prelucrare a datelor”.

„Pentru toți cei interesați – inclusiv dna Emilia Sercan.

Cartea ministrului L.N. Bode este la #Biblioteca#Națională a #României, n-a fost nici o clipă secretizată, ci doar pe fluxul normal de prelucrare a datelor (foto 1-3).

Dată fiind polemica lansată (fără voia sau implicarea #BNaR) am dispus, în mod excepțional, prelucrarea cu prioritate a acestei cărți, din care un exemplar va fi, din zilele următoare, la dispoziția publicului. In mod normal, potrivit fluxului de lucru, cartea ar fi fost prelucrată în următoarele 6-8 săptămâni”, a scris Adrian Cioroianu pe Facebook.