International Lifestyle

Thailanda, aproape de decizia privind „tratamentul” la care ar putea fi supuși infractorii sexuali

Thailanda, aproape de decizia privind „tratamentul” la care ar putea fi supuși infractorii sexuali
incredibilia.ro

Pentru infractorii sexuali, Thailanda se pregătește introducă în legislație castrarea chimică voluntară

După ce legislatorii au aprobat un proiect de lege care va da dreptul unor infractori să aleagă această procedură în schimbul unei pedepse reduse cu închisoarea, Thailanda se află la doar un pas de a introduce castrarea chimică ca mijloc de combatere a infracțiunilor sexuale.

În acest sens, un proiect de lege a fost adoptat de camera inferioară în luna martie 2022, iar luni, 11.07.2022, acesta a fost aprobat de 145 de senatori, cu 2 abțineri. Proiectul mai are nevoie de un alt vot al Camerei și ulterior de aprobarea regală.

Situația infractorilor sexuali în Thailanda

Potrivit informațiilor oficiale, dintre cei 16.413 infractori sexuali care au fost eliberați din închisorile thailandeze între anii 2013 și 2020, 4.848 au recidivat, citează descoperă.ro.

Cum ar trebui să se procedeze cu condamnații pentru a nu putea fi reabilitați

Totuși, utilizarea “castrării chimice” nu va opri infracțiunile sexuale potrivit lui Jaded Chouwilai, director al Fundației Mișcarea Progresistă a Femeilor și Bărbaților (o organizație neguvernamentală care se ocupă, printre altele, de violența sexuală).

Astfel, Jaded Chouwilai  a declarat: „Condamnații ar trebui să fie reabilitați prin schimbarea mentalității lor în timp ce se află în închisoare. Folosirea unor pedepse precum execuția sau castrarea injectată întărește ideea că infractorul nu mai poate fi reabilitat”.

În ce țări se mai aplică castrarea chimică a infractorilor sexuali

Conform noului proiect de lege, anumiți infractori sexuali considerați cu risc de recidivă ar putea primi opțiunea de a primi injecții care să le reducă nivelul de testosteron, în schimbul unei perioade mai scurte de închisoare, cu condiția să aibă aprobarea a 2 medici.

De asemenea, infractorii ar fi monitorizați timp de 10 ani și ar trebui să poarte brățări electronice de monitorizare, potrivit proiectului de lege.

Dacă va fi aprobată, Thailanda, în cazul în care proiectul de lege va fi aprobat, s-ar alătura unui grup restrâns de țări care utilizează “castrarea chimică”  printre care se enumeră câteva state americane, precum și Polonia, Coreea de Sud, Rusia, Estonia.

În contextul actual, marți, 12.07.2022, ministrul justiției Somsak Thepsuthin a declarat: „Vreau ca această lege să fie aprobată rapid. Nu vreau să văd din nou știri despre lucruri rele care li se întâmplă femeilor”.