Culinar

The Fleu Burger, cel mai scump hamburger din lume. Iată din ce carne este realizat

The Fleu Burger, cel mai scump hamburger din lume. Iată din ce carne este realizat

Nimeni nu poate spune cu certitudine când a apărut hamburgerul, dar istoricii sunt de părere că acesta a fost inventat de un bucătar căreia i-a venit ideea să pună o bucată de carne între două felii de pâine.

Există o ipoteză potrivit căreia, el ar fi fost invenția bucătarului Otto Kuasw, undeva prin anul 1891, care-şi avea taraba în portul Hamburg din Germania și a făcut un sandviș din vită, cu ou fript și două felii de pâine prăjite. Acest preparat era unul dintre felurile de mâncare cel mai căutat în rândul marinarilor.

Hamburgerul Charlie

Cum navigatorii călătoreau cu vaporul către New York, se crede că aceasta a fost calea prin care a ajuns în SUA. De asemenea, unul dintre posibilii inventatori ar fi un anume Charlie Nagreen din SUA care, la vârsta de 15 ani vindea la un festival local fripturi Hamburg, realizate din două felii de pâine între care a așezat o bucată de friptură.

Așa a ieșit în lume „hamburgerul Charlie” care, spune istoria, s-ar fi vândut până când Charlie a trecut la cele veșnice. Cât privește pregătirea hamburgerului în doar câteva minute, ideea le aparține fraților McDonald care, după ce au deschis primul restaurant, au văzut că acesta s-a vândut cel mai bine dintre toate preparatele.

Cel mai scump este pregătit din carne de wagyu

Preferatul tuturor, hamburgerul a fost ridicat la cel mai înalt nivel de un bucătar renumit francez, Hubert Keller, care a făcut cel mai scump preparat de acest fel din lume. Acesta costă 5000 de dolari, se numește The Fleu Burger și se poate servi în restaurantul Fleur, condus de chef, care se găsește în incinta cazinoului Mandalay Bay din Las Vegas.

De ce costă atât de mult? În primul rând pentru că este folosită carne de wagyu, o rasă de vaci care trăiește în Japonia. Această rasă,  renumită pentru carnea mult mai fragedă, ca urmare a mai multor straturi de grăsime intramusculară, costă nu mai puțin de 400 de euro/kg. Dar pe lângă această carne cu un gust nemaipomenit, hamburgerul mai conține și foie gras și bucăți de trufe negre.