Ingredientele care diferențiază TIRAMISU tradițional, de variantele “moderne” ale acestuia sunt destul de multe. Era normal să apară și o rețetă specială pentru copii.
Tiramisu pentru copii. Rețetă adaptată pentru micuți – un desert excepțional și pentru o aniversare
Tiramisu tradițional, acel desert italian cu aromă de cafea, conține o listă scurtă de ingrediente si anume:
În timp, însă, rețeta originală a fost adaptată, astfel că au apărut mai multe variante prin înlocuirea unuia sau mai multor ingrediente.
Așadar, versiunile moderne pot avea adaos de albușuri bătute spumă ori frișcă, sau ambele, combinate cu brânza mascarpone, fructe, ciocolata etc.
Astfel, au apărut numeroase alte variante precum:
Datorită modificării rețetei originale, aceste variante NU sunt considerate rețetele unui Tiramisu adevărat, întrucât aceste variații au în comun doar caracteristica stratificată a Tiramisului original.
Un alt “factor” care a modificat rețeta originală este cel legat de forma în care este asamblată prăjitura. Forma inițială a prăjiturii este rotundă, deși forma biscuiților permite și utilizarea unei tăvi dreptunghiulare sau pătrate. În prezent, prăjitura este adesea asamblată în pahare rotunde sau sub formă de piramidă, care arată diferitele straturi.
În cele ce urmează, vă punem la dispoziție rețeta unui “Tiramisu” cu ananas și un ingredient care înlocuieste pudra de cacao, fiind astfel recomandat și copiilor celor mai mici.
INGREDIENTE:
400 g pișcoturi savoiardi
MOD de PREPARARE:
Pentru a elimina riscul intoxicațiilor cu salmonella, ouăle se pasteurizează folosind tehnica de gătire la abur, astfel : după ce albușurile au fost bătute spumă, se adaugă gălbenușurile si crema obtinuță se bate în continuare pe baie de abur câteva minute, dar cu mare atenție astfel încât crema de ouă să nu se coaguleze !
Crema de ouă preparată termic, se lasă la rece si apoi se ține la frigider înainte de a fi amestecată cu crema de brânză mascarpone !
Această cremă de ouă preparată termic va da o consistență mai moale cremei finale, însă se va mai întări cât timp prăjitura va sta la frigider câteva ore după asamblare.
3. Brânza mascarpone se amestecă bine
4. Crema de ouă pregatită sau nu termic (albușurile bătute spumă tare + gălbenușurile amestecate bine) se amestecă ușor cu mascarpone.
5. Se însiropează pișcoturile
ASAMBLAREA PRĂJITURII
Se poate folosi o tavă rotundă sau pătrată, cu dimensiunea de 25 x 25 cm.
Se așează în tavă un strat de pișcoturi însiropate, apoi jumătate din crema obținută, peste care se pun bucăți de ananas din compot. Urmează apoi încă un strat de pișcoturi însiropate, peste care se pune restul de cremă.
Prăjitura se dă le rece pentru câteva ore.
Pentru a preveni umezirea pudrei de roșcove, se recomandă ca aceasta să fie aplicată pe prajitură chiar înainte de servire, când, de asemenea, poate fi decorată cu căpșuni sau alte fructe, în funcție de preferințe.
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
This website uses cookies.