Actual

Top 100 Performeri din Sănătate. Ciprian Ractei, Hamilton Central Europe: „Ne-am afirmat ca un partener care combină spiritul american cu precizia elvețiană”

Hamilton Central Europe, unicul producător de instrumente de precizie ridicată din România
sursa foto: Arhivă personală

Gala Top 100 Performeri din Sănătate, organizată de Revista Capital, care s-a desfășurat miercuri, 24 mai, a premiat cele mai importante personalități și companii din domeniul sănătății. Printre aceștia s-a numărat și compania Hamilton Central Europe, unicul producător de seringi și instrumente de mare precizie din România.

„Vreau să vă mulțumesc în numele colegilor pentru acest premiu. Stăteam mai devreme și mă simțeam ușor stânjenit că ce caut aici, dar constant că suntem prezenți în fiecare dintre laboratoarele dumneavoastră. Atât în centrele universitare, cât și în producția de farmaceutice, oriunde găsim măcar o seringă cu precizie de microlitru. Suntem prezenți peste tot. Vă rog și vă invit să ne cunoașteți mai bine pentru că facem lucruri foarte interesante la Timișoara. Sunt producție proprie și oricând aveți timp și dorință puteți să vizitați fabrica pentru că suntem mai mult decât bucuroși să vă arătăm ce facem acolo„, a declarat Dan-Nicolae Mateescu, Area Sales Manager Hamilton Central Europe.

Dan-Nicolae Mateescu, Area Sales Manager pentru Hamilton Central Europe Sursa foto Arhiva personala

Dan-Nicolae Mateescu, Area Sales Manager pentru Hamilton Central Europe Sursa foto Arhiva personala

Compania și-a început activitatea în România în 2013 în Giamarta, prin producția de componente destinate seringilor microlitrice, fiind unica din țară în sector.

Astăzi, portofoliul include și pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii pentru laboratoarele analitice și de cercetare, iar planurile tind spre creșterea portofoliul de produse dezvoltate și realizate, dar și internalizarea producției de componente.

“Domeniul în care activăm, cel al științei vieții, mai precis industria biotehnologiei, este o provocare în sine, gândindu-ne numai la cât este de complex. Echipamentele utilizate în activitățile de cercetare trebuie să asigure o precizie și o acuratețe extrem de mare”, a explicat Ciprian Ractei, director general al companiei, arătând cum “cererea de automatizare și digitalizare este în continuă creștere”.

În anul 2016 a fost înființată o divizie de Prelucrări Mecanice cu investiții de 4,5 milioane de euro, dezvoltată inițial cu scopul de a acoperi nevoia internă, dar devenită în prezent “o afacere de sine stătătoare”.

“Ne-am afirmat ca un partener care combină spiritul american cu precizia elvețiană, oferind instrumente de înaltă precizie utilizate în laboratoarele de analiză și cercetare, dezvoltate și produse în România”, a mai explicat acesta.

Planurile majore de investiții pentru următorii ani includ și o nouă direcție strategică printr-o “concentrare asupra R&D pentru dezvoltarea de noi produse”.

“Prin extinderea liniei de produse, scopul este de a crește aria de acoperire a pieței și, astfel, de a consolida poziția de lider de piață și de jucător important. Industrializarea noilor produse va avea loc într-o noua clădire modernă, aflată în construcție și care este planificată să fie finalizată la sfârșitul acestui an”, a conchis Ciprian Ractei, vorbind de o investiție de peste 18 milioane de euro pentru extinderea fabricii.

Peste 18 milioane de euro reprezintă investiția pentru extinderea fabricii Hamilton Central Europe în 2023.

Excelența în medicină premiată la Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate

Companii din pharma, clinici, rețele de spitale de stat și private și medici din România au fost premiați în cadrul Galei Capital Top 100 Performeri din Sănătate, care a avut loc miercuri, 24 mai 2023, începând cu ora 19.30, la One Club și difuzată live pe pagina de facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Aflată la prima ediție, Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate este un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate și premiate cele mai importante și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Performerii ce vor fi prezentați și premiați în cadrul evenimentului au fost incluși și în Capital Top 100 Performeri din Sănătate, un proiect dedicat în întregime medicinei și analizei economice a acesteia, acest Top reprezentând o oglindă a evoluției sistemului medical românesc.

Capital Top 100 Performeri din Sănătate a fost lansat în cadrul evenimentului și este structurat pe 10 categorii: Excelența în Medicină, Educație și cercetare, Spitale de Stat, Spitale Private, Clinici Private, Producție și Servicii Medicale, Distribuție și Retail Pharma, Producători de Medicamente, Producători de suplimente alimentare și Autorițăți din Sănătate.