Actual International

Top 5, gafe marca Joe Biden! Care este ultima gafă făcută de cel mai în vârstă preşedinte al Statelor Unite

Top 5, gafe marca Joe Biden! Care este ultima gafă făcută de cel mai în vârstă preşedinte al Statelor Unite

Preşedintele american Joe Biden nu încetează să ne uimească. În vârstă de 79 de ani, Joe Biden este cel mai în vârstă preşedinte al Statelor Unite şi nu se dă înapoi pentru o nouă candidatură. Pe lângă toate aceste planuri ale lui Biden, în ultima perioadă acesta face gafe după gafe. Ultima a fost făcută chiar ieri când a întrebat unde se află Jackie Walorski, o membră a Camerei Reprezentanților care a murit într-un accident de mașină în august.

Top 5, gafe marca Joe Biden! Care este ultima gafă făcută de cel mai în vârstă preşedinte al Statelor Unite

Președintele american a întrebat unde se află Jackie Walorski, o membră a Camerei Reprezentanților care a murit într-un accident de mașină în august, în timp ce participa miercuri la un summit privind alimentația, potrivit agenției Reuters.

Joe Biden a mulțumit organizatorilor conferinței înainte de a întreba: „Jackie, ești acolo? Unde este Jackie?”

Jackie Walorski, o congresswoman republicană care a sponsorizat summitul, a murit la începutul lunii august. La momentul respectiv, Casa Albă a emis o declarație în care Joe Biden a spus că el și soția sa Jill au fost „șocați și întristați” de vestea morții acesteia.

Gafa a fost imediat taxată de o membră republicană a Congresului din Missouri.

„Aceasta este cu adevărat o gafă îngrozitoare și rușinoasă”, a scris pe Twitter Vicky Hartzler, membră republicană a Congresului din Missouri.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că Joe Biden „recunoaște munca ei incredibilă”, adăugând că președintele american plănuise deja să primească vineri familia lui Jackie Walorski la Casa Albă pentru semnarea unui proiect de lege.

Elveţia … Dumnezeule…Dumnezeule…Se vede că sunt foarte dornic ca NATO să se extindă

În luna iulie, Joe Biden a vorbit în faţa presei despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei, dar când a menţionat-o pe cea din urmă a spus ”Elveţia”.

Președintele american și-a dat seama de eroare și s-a autocorectat imediat, însă a stârnit amuzamentul jurnaliştilor, consemnează agenţiile AFP şi EFE.

”Am primit un apel din partea liderului Finlandei” despre susţinerea SUA pentru aderarea la NATO, ”am vorbit la telefon şi mi-a sugerat să vorbim cu lidera Elveţiei”, a afirmat Biden, făcând de fapt referire la şefa guvernului suedez, Magdalena Anderson.

Derutat probabil de relativa apropiere a numelui celor două ţări în limba engleză (”Sweden” şi ”Swiss”), preşedintele american şi-a dat totuşi seama de confuzie şi s-a autocorectat.

”Elveţia … Dumnezeule…Dumnezeule…Se vede că sunt foarte dornic ca NATO să se extindă”, şi-a reparat el gafa făcută la conferinţa de presă de la închiderea summitului NATO de la Madrid.

Intri în Sala Roosvelt și saluți participanții

În vârstă de 79 de ani, preşedintele a fost protagonistul unei alte gafe, în luna iunie, când a ţinut din greşeală înspre presă un bilet cu instrucţiuni în care consilierii săi îi indicau pas cu pas ce să facă în timpul unei întâlniri la Casa Albă, de la intrarea în sală până la părăsirea incintei.

Instrucțiunile de pe biletul lui Joe Biden

  • Intri în Sala Roosvelt și saluți participanții.
  • Te așezi pe locul tău.
  • Intră presa.
  • Faci o scurtă declarație (este precizat și câte minute să vorbească, dar acea mențiune este acoperită de degetele președintelui).
  • Presa pleacă.
  • Îi adresezi o întrebare lui Liz Shuler, președinta AFL-CIO. Notă: Liz participă online la întâlnire.
  • Le mulțumești participanților.
  • Pleci din sală.

Biden: un fiu de cățea prost

La începutul acestui an, în luna ianuarie, Biden l-a jignit pe reporterul Fox News care strigase o întrebare adresată președintelui. Președintele american credea că are microfonul închis.

După ce Biden s-a plâns că toate întrebările din presă se referă la situația militară din jurul Ucrainei, Doocy a strigat: „Vei răspunde la întrebări despre inflație? Credeți că inflația este un risc politic înaintea alegerilor?

Președintele Joe Biden l-a numit pe reporterul Fox News Peter Doocy „un fiu de cățea prost” („stupid son of a bitch”), asta după ce Doocy l-a întrebat pe Biden dacă inflația este un factor de risc politic pentru el, relatează CNBC.

Crezând că microfonul lui e oprit, Biden a răspuns sarcastic: „Nu, e un avantaj grozav. Mai multă inflație.”

Biden apoi a adăugat: „Ce fiu de cățea prost.”

A dat mâna cu aerul

Încă o gafă a președintelui american Joe Biden a devenit virală pe internet, momentul fiind înregistrat de camerele de filmare prezente la eveniment. Președintele a fost comis o nouă gafă pe fondul stării de sănătate și a bătrâneții, de data aceasta la Universitatea din Carolina de Nord.

Președintele SUA a ținut un discurs, după care s-a întors să strângă mâna unei persoane care trebuia să-I fie alături, însă nimeni nu era acolo. A rămas pierdut, preț de câteva secunde, după care a coborât de pe scenă.

NY Post pune gafa pe seama oboselii și a vârstei înaintate. Politicianul tocmai ținuse un discurs de 40 de minute. Făcând haz de necaz, jurnaliștii americani scriu că, totuși, Joe Biden a reușit să dea mâna cu un student al Universității, însă înainte de discurs.