Actual Politică

Topirea AUR. Partidul înfiinţat de Monica Macovei ajunge în Parlament prin 3 deputaţi ai lui George Simion

Topirea AUR. Partidul înfiinţat de Monica Macovei ajunge în Parlament prin 3 deputaţi ai lui George Simion

Trei deputați independenți, foşti parlamentari AUR, vor reprezenta, în Parlament, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

Topirea AUR. Partidul înfiinţat de Monica Macovei ajunge în Parlament prin 3 deputaţi ai lui George Simion

Trei parlamentari au părăsit partidul după Congresul AUR din luna martie, în care a fost ales președinte George Simion. Deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a partidului, iar rezultatul a fost excluderea recentă a acestora din partid.

Într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Parlamentului cei trei deputaţi au declarat că au ales Alternativa Dreaptă în urma multor tatonări a mai multor partide cu nişă patriotică, suveranistă, cu dragoste de ţară. În cele din urmă au convenită să se înscrie  în acest partid care, conform declaraţiilor lor, reprezintă valorile pentru care au intrat în Parlamentul României. Cei trei parlamentari au fost în discuţii destul de avansate şi cu partidul lui Liviu Dragnea, Alianţa Pentru Patrie.

„La acest moment sunt liniștit, că după un periplu de consultări am reușit să găsim un partid care să aibă valorile pentru care am decis să vă reprezint în parlamentul României și sunt convins că am și elementul pe care nu l-am avut în altă parte, anume să găsesc oameni cu caracter”, a declarat Nicolae N. Roman.

George Simion merge pe pierdere. De la începutul mandatului a pierdut 8 parlamentari

La începutul lunii mai, AUR înregistra o pierdere de 7 deputaţi dintr-un număr de 34 şi un senator (Diana Şoşoacă) din 14.

Revenind la cei trei parlamentari putem spune că aceştia au adus partidul înfiinţat de Monica Macovei în Parlament. La data de 9 august 2019, Partidul M10 a fuzionat cu Forța Moldova și a format Partidul Alternativa Dreapta. La data fuzionării, Monica Macovei demisionase din partidul înfiinţat de ea.

Preşedintele actual al Partidul Alternativa Dreapta este Adela Mîrza.

„Astăzi devenim partid cu afiliere parlamentară. Partidul Alternativa Dreaptă își va auzi vocea în Parlamentul României prin Daniel Gheorghe Rusu, domnul general Roman și domnul Aelenei, cărora le mulțumim că au ales să fie alături de noi. AD este un partid de dreapta, conservator, clasic liberal, creștin democrat. Suntem afiliați marii familii conservatoare europene intitulată ECR Party, partidul conservatorilor și reformiștilor europeni, unde suntem membri cu drepturi depline în board. Prin urmare, politicile cu adevărat de dreapta se vor face auzite în România”, a declarat Mîrza.

Aşadar cei trei deputaţi neafiliaţi: Daniel Gheorghe Rusu, Nicolae Roman şi Dănuţ Aelenei vor reprezenta partidul Alternativa Dreaptă în Parlamentul României. Acest lucru reprezintă un pas înainte, care va atesta calitatea doctrinară, autenticitatea și valoarea proiectelor de politici publice ale AD, ce vor fi puse în folosul intersului public, în folosul României, au anunţat aceştia în conferinţa de presă.

„De asemenea, ne-am propus înaintarea în legislativ a unor proiecte ce susţin românii din mediul privat, fie ei angajaţi sau angajatori. Aceştia sunt în continuare ignoraţi de clasa politica şi de alte formaţiuni.

Lipsa principiilor mai sus enunţate i-a determinat pe domnii deputati sa renunțe la proiectul politic anterior, care a început să ducă o campanie de iluzionare a electoratului de dreapta, dar a sfârşit prin a-şi arăta faţa agresivă, vulgară, autoritară și de extracție național-comunistoidă”.

PNL şi UDMR au depus o sesizare pentru sancţionarea lui George Simion

De partea cealalta, George Simion dă piep cu Regulamentul Camerei Deputaţilor. PNL şi UDMR au depus o sesizare de sancţionare a grupului AUR de la Camera Deputaţilor şi în special a liderului Alianţei, George Simion, pentru faptul că i-ar fi jignit pe aleşii liberali şi cei din Uniune, dar şi pentru faptul că ar fi încălcat alte articole ale Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Printre cele mai dure acuzaţii menţionate de PNL şi UDMR în sesizarea depusă miercuri, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, sunt:

– „adresarea de invective, insulte şi calomnii domnului Virgil Popescu, deputat şi ministru al Energiei, la data de 17 mai 2022 în timpul şedinţei comune a Comisiei de buget, finanţe şi bănci şi a Comisiei de industrii şi servicii”;

– „utilizarea violenţei verbale prin adresarea de invective, injurii şi calomnii la adresa domnului deputat PNl Virgil Popescu în şedinţa Camerei Deputaţilor din data de 18 mai 2022”;

– „utilizarea violenţei fizice împotriva domnului deputat PNL Călin-Ioan Bota, la finalul şedinţei Comisiilor de buget, finanţe şi bănci şi Industrii şi servicii, din data de 17 mai 2022”;

De asemenea, sunt menţionate mai multe momente în care George Simion a filmat din zona Grupului PNL, deşi potrivit Regulamentului nu ar fi avut nevoie.