Info Actual

Info Actual > Politică > Tragedie în Marea Britanie! Decizia lui Boris Johnson este fără precedent
Politică

Tragedie în Marea Britanie! Decizia lui Boris Johnson este fără precedent

Tragedie în Marea Britanie! Decizia lui Boris Johnson este fără precedent. Primul ministru a închis toate pub-urile, restaurantele, teatrele, cinematografele și sălile de sport. Această decizie a fost luată pentru a încetini răspândirea accelerată a coronavirusului.

Johnson a spus că a înțelege foarte clar cât de îngrozitor este să înlăture drepturile străvechi ale britanicilor de a merge la cârciumă, dar a spus că este absolut esențial pentru ca să încetinească răspândirea coronavirusului.

„Știu că a fost greu și a fost incomod, dar aceste acțiuni pe care le luăm cu toții împreună contribuie la eliminarea tensiunii din NHS (n.r. Sistemul Național de Sănătate). Vom putea salva literalmente mii de vieți, oameni de toate vârstele care nu merită să moară acum “, a spus el.

„Îndepărtăm dreptul vechi, inalienabil, al oamenilor născuți liberi din Regatul Unit de a merge la cârciumă – și pot înțelege ce simt oamenii despre asta”, a mai spus premierul Marii Britanii, conform The Telegraph.

Regatul Unit are 3.983 de cazuri confirmate de coronavirus, după ce au fost testate 66.976 de persoane. Oamenii de știință ai guvernului consideră că numărul nu este cel real, deoarece unele persoane nu se supun sfaturilor guvernului de a se izola.