Diverse

Tragica poveste a unui pompier, mort în timpul misiunii. Fetița lui a rămas orfană de ambii părinți

Tragica poveste a unui pompier, mort în timpul misiunii. Fetița lui a rămas orfană de ambii părinți

În decursul zilei de miercuri, 18.05.2022, a murit un pompier din Argeș, în  timpul intervenției pentru stingerea unui incendiu de vegetație înregistrat pe autostrada A1, București-Pitești. Pompierul a fost găsit căzut în spatele unei autospeciale. Este în curs de desfășurare o anchetă, fiindcă lucrurile nu sunt clare în ceea ce privește modul în care s-a stins.

Pompierul decedat în timpul misiunii avea 47 de ani, era din Pitești, iar tragedia s-a întâmplat la km 113 de pe autostrada A1, București-Pitești, după cum a informat Poliția din Argeș.

Descrierea evenimentelor până la constatarea decesului

Miercuri, în jurul prânzului, pe autostrada A1 București-Pitești, la km 113, a avut loc o întâmplare tragică. Un pompier angajat al ISU Arges, din cadrul Detașamentului Bradu, a fost găsit căzut, inert, în timp ce se afla la o intervenție de stingere a unui incendiu de vegetație.

ISU Arges a transmis oficial, la ora 14:40:

“Cu puțin timp în urmă pompierii de la Detașamentul Bradu au fost alertați cu privire la izbucnirea unui incendiu de vegetație pe A1, la km 113. La un moment dat, în timpul intervenției, a fost observat unul dintre colegi care era căzut la pământ.

În scurt timp, ceilalți membri ai echipajului au început manevrele de resuscitare, iar două echipaje SMURD de prim ajutor calificat și de terapie intensivă mobile au început deplasarea spre eveniment.

Echipajele medicale au preluat pacientul cu manevre de resuscitare în curs și l-au transportat la spital unde a fost constatat decesul.

Pompierul avea 47 de ani și era angajat al ISU Arges din anul 2006.

Se fac cercetări pentru stabilirea tuturor circumstantelor în care s-a produs tragicul incident.

Întregul colectiv al ISU Arges își exprimă regretul profund pentru tragicul eveniment și este alături de familia îndoliată!”.

Accident de muncă. Se presupune că pompierul ar fi fost lovit de autospeciala de intervenție

În primă fază, jurnaliști locali au aflat o versiune a ceea ce s-a întâmplat cu victima. Pompierul a fost văzut, de către colegi, doar căzut la pământ în spatele autospecialei de intervenție și de aceea se presupune că acesta ar fi fost lovit de mașină în momentul în care colegul aflat la volan încerca să dea cu spatele, a scris epitesti.ro

Apoi, în urma primelor cercetări, a apărut a doua ipoteză. Pompierului i s-ar fi făcut rău în timpul intervenției. Adevărata cauză a decesului nu se cunoaștea, iar conform celor comunicate de Ministerul de Afacerilor Interne, pe pagina oficială de Facebook, miercuri seară, “circumstanțele producerii evenimentului sunt în curs de stabilire de către organele abilitate în acest sens”.

Se așteapta rezultatul necropsiei, medicii legiști fiind cei care se pronunță cu privire la cauza morții pompierului.

Totodată, „o echipă din cadrul IGSU verifică aspectele legate de modul în care a fost organizată şi desfăşurată intervenţia”, a precizat IGSU.

Joi, procurorul de caz a primit concluzia legiștilor. Pompierul a murit în urma leziunilor produse de o mașină mare. Prin urmare e vorba de autospeciala de intervenție. Șoferul ei nu și-a văzut colegul în spate și, în manevra făcută, l-a accidentat grav. Deja ancheta Parchetului a luat un alt curs, spre un accident de muncă.

Este al doilea an consecutiv când familia pompierului pierde un membru

Tragedia este imensă în familia subofițerului mort la datorie. În anul 2021, pompierul și-a pierdut soția, aceasta fiind răpusă de cancer. Ca urmare a decesului soției, pompierul a rămas cu o fată, unicul lor copil. Iar acum, fiica pompierului, în vârstă de 18 ani, trăieşte din nou drama pierderii și celui de-al doilea părinte. Se află în momentul vieții ei când se pregătea de Bac și de facultate.

La aflarea tragicului eveniment, reacțiile nu au întârziat să apară din partea autorităților dar și a societății civile.

Ca urmare a producerii acestei tragedii, Vasile Casapu, fost consilier Juridic la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a spus: “Poate IGSU, conform legii, vine în sprijinul fetiţei lui care a rămas singură”.

Potrivit adevarul.ro, conform celor declarate de IGSU, și Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis un mesaj familiei pompierului argeşean:  „Suntem alături de familia îndurerată şi le vom acorda suportul necondiţionat pentru depăşirea acestui moment atât de dureros pentru noi toţi! Dumnezeu să îl odihnească în pace şi să îl aşeze între drepţii Săi”.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, au fost transmise, din partea cititorilor, atât mesaje de profund regret, dar și mesaje prin al căror conținut fac apel către autorități în vederea unei aprecieri mai mari a celor care își pun viața în pericol zi de zi în activitatea pe care o desfășoară.

În contextul celor menționate, conform celor preluate de pagina oficială a MAI, cităm câteva dintre mesajele cititorilor:

“Ministerule de Interne este timpul ca pompierii să aibă asigurări de viață pe timpul serviciului și a misiunilor, nu este normal sa facem chetă când ne moare un coleg.”

“Astăzi a fost el, mâine poate fi oricare alt om în uniformă. Fiți mai buni unii cu alții pentru acești eroi care pleacă de acasă, dar în schimb nu știu niciodată dacă se mai întorc. Oferiți-le sprijin, iubire și mulțumire pentru ceea ce fac pentru ca ei sunt în slujba cetățeanului de rând pentru un salariu de nimic. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Fiți mai buni unii cu alții, nu costă nimic.”

„Suntem alături de…..” un slogan foarte bine cunoscut…..Cât costă o viață, MAI ? Cât costă o zi din viața ta, MAI? Orice angajat MAI este bun cât poate fi numărat ca si slugă, când a căzut e zero absolut! Analizează toate oportunitățile înainte să-ti hotărăști cariera de urmat ! NU MAI E BINE !”

Dumnezeu să-l ierte şi să îl odihnească în pace pe pompierul de 47 de ani!