Actual Politică

Traian Băsescu poate rămâne în casa de protocol până e gata amenajarea apartamentului achiziţionat

Traian Băsescu poate rămâne în casa de protocol până e gata amenajarea apartamentului achiziţionat

Traian Băsescu a primit o derogare de la conducerea RAAPPS de a rămâne în locuinţa de protocol din cartierul Primăverii până când apartamentul proaspăt achiziţionat de şeful statului va fi gata de locuit.

​Traian Băsescu poate rămâne în casa de protocol până la amenajarea apartamentului achiziţionat

Lăsat fără drepturile de fost președinte după decizia de colaborare cu Securitatea, Traian Băsescu nu a plecat încă din vila de protocol pe care o ocupă. Zilele trecute, fostul șef al statului spunea că a primit notificare de evacuare de la RA-APPS, de care se va ocupa un executor judecătoresc, doar că încă nu este gata apartamentul în care urmează să se mute împreună cu soţia sa, Maria.

Întrucât apartamentul nu este gata de locuit, fostul preşedinte a primit o derogare de la RAAPPS de a mai rămâne în locuinţa de protocol din cartierul Primăverii.

Săptămâna trecută, Traian Băsescu susținea că nu se poate muta încă deoarece nu a semnat contractele pentru utilități la apartamentul pe care și l-a cumpărat.

„În primul rând nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun şi cărţile undeva”, a afirmat fostul președinte.

Întrebat când va fi gata apartamentul, Băsescu a spus zilele trecute că nu ştie.

„Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de laşi, au ţinut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică la interior. Cât timp s-au înfruntat cu mine nu au fost în stare de nimic, Când nu am mai fost activ în politica internă, şi-au arătat vitejia”, şi-a arătat nemulţumirea fostul preşedinte al României.

În calitate de șef al statului în perioada 2004-2014, Traian Băsescu a primit în folosință gratuită, în februarie 2015, o vilă aflată în strada Gogol nr.2 din Sectorul 1. După decizia instanței supreme de colaborare cu fosta Securitate, Băsescu a pierdut, protecţia SPP, consilierul şi indemnizaţia și dreptul la locuință gratuită.

RA-APPS a transmis, pe 28 martie, că odată cu decizia instanței a încetat și contractul în baza căruia Băsescu folosea vila din strada Gogol, iar acesta are termen de 60 de zile pentru a părăsi locuința. Termenul a fost depăşit.