Info Actual

Info Actual > Politică > Traian Băsescu s-a vaccinat împotriva coronavirusului!
Politică

Traian Băsescu s-a vaccinat împotriva coronavirusului!

Traian Băsescu s-a vaccinat împotriva coronavirusului!

Astăzi, s-a vaccinat împotriva coronavirusului și Traian Băsescu, la Spitalul Militar Central din Bucureşti, unde au fost imunizați și preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.

Sâmbătă, la centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” s-a vaccinat și Traian Băsescu.

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, domnul Traian Băsescu, președintele României în perioada 2004 și 2014, s-a imunizat împotriva COVID 19, în cursul acestei zile, la Centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “, este anunțul celor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

La același centru, astăzi, s-a vaccinat și premierul Florin Cîțu, iar președintele Klaus Iohannis s-a imunizat, vineri.

Etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19 în România

Pentru etapa a II-a de vaccinare s-au programat 305.562 de persoane, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. În București au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%.

La nivel național se vor vaccina 305.562 de persoane, în perioada 18 ianuarie – 6 februarie. Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%.

Sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză, dar și cu rapel, la nivel național, informează Antena 3.