Actual International

Trei discursuri memorabile ale Reginei Elisabeta a II-a. „Crăciunul poate fi dificil pentru cei care au pierdut pe cineva iubit”

Trei discursuri memorabile ale Reginei Elisabeta a II-a. „Crăciunul poate fi dificil pentru cei care au pierdut pe cineva iubit”

Dacă Regina Elisabeta a avut în 2021 primul Crăciun fără soţul său, prințul Philip, anul acesta va fi pentru noi toţi, primul Crăciun, fără Regină. Ultimul discurs video al Reginei Elisabeta a fost de Crăciun când l-a onorat pe regretatul său soţ, prinţul Philip.

Trei discursuri memorabile ale Reginei Elisabeta a II-a. „Crăciunul poate fi dificil pentru cei care au pierdut pe cineva iubit”

În ultimul său discurs de Crăciun, regina Elisabeta l-a onorat pe regretatul său soț, prințul Philip, cu un discurs plin de căldură și sentimente.

„Crăciunul poate fi dificil pentru cei care au pierdut pe cineva iubit. Anul acesta, în mod deosebit, înțeleg de ce”, și-a început regina Elisabeta discursul de Crăciun din 25 decembrie 2021, filmat în Sala Albă de desen a Castelului Windsor și transmis de BBC.

”Viaţa constă, bineînţeles, atât în despărţiri definitive, cât şi în prime întâlniri”, iar oricât de mult ne este dor de el, mie şi familiei mele, ştiu că i-ar plăcea să ne bucurăm de Crăciun”,a spus regina.

Aceasta a apreciat „simțul său al datoriei, curiozitatea sa intelectuală și capacitatea de a face haz în orice situație”.

„Acea privire iscoditoare a fost la fel de strălucitoare la sfârșit ca atunci când l-am văzut prima dată.”, a mai adăugat ea.

Un discurs omagiu adus Prinţesei Diana

La fel de memorabil a fost şi discursul Reginei la moartea prinţesei Diana în 1997.

După moartea prințesei Diana, regina Elisabeta a onorat viața de neuitat a nurorii sale prin remarci la Palatul Buckingham, chiar dacă cele două au avut o relație dificilă.

„La bine și la rău, ea nu și-a pierdut niciodată capacitatea de a zâmbi și de a râde, nici de a-i inspira pe ceilalți cu căldura și bunătatea ei”, a spus regina Elisabeta.

„Am admirat-o și respectat-o pentru energia și angajamentul ei față de ceilalți și, mai ales, pentru devotamentul ei față de cei doi băieți ai ei”, a spus Regina cînd a murit printesa Diana.

Discurs impresionant în onoarea Prințului Charles, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani

Un discurs plin de blândeţe, un discurs în calitate de mamă, dar şi de regină a fost cel dedicat prinţului Charles când a împlinit vârsta de 70 ani. Atunci, Regina Elisabeta a spus că bucurie că mama sa a trăit şi a fost lângă ea când a împlinit vârsta de 70 de ani.

 „Este un privilegiu pentru orice mamă să îi poată ține un toast în onoarea fiului său la împlinirea vârstei de 70 de ani. Înseamnă că ai trăit îndeajuns de mult încât să-ți vezi copilul crescând. Este ca și cum – voi folosi o analogie pe care sunt sigură că o va aprecia – ai planta un copac și l-ai vedea cum crește”, și-a început Regina discursul, continuând cu o glumă.

„Mama mea m-a văzut împlinind 70 de ani, bineînțeles. Și a fost auzită spunând că 70 este exact vârsta la care numărul de lumânări de pe tort în sfârșit depășește respirația pe care o ai pentru a sufla în ele. De-a lungul celor 70 de ani ai săi, Philip și cu mine l-am văzut pe Charles devenind un campion al conservării și al artelor, un lider minunat al muncii caritabile – un moștenitor al tronului dedicat și respectat, care ar putea fi comparat cu oricine din istorie – și un tată extraordinar”, a spus ea.