Actual Social

Trei primari de sector se luptă cu primarul general Nicuşor Dan. Ce a cerut primarul sectorului 2, Radu Mihaiu în 1300 de cereri

nicusor dan

Primarii sectoarelor 2, 4, 6 sunt în război cu şeful cel mare, Nicuşor Dan. Primarul Radu Mihaiu (USR) susține, printr-un mesaj publicat luni, pe Facebook, că a trimis către Primăria Capitalei peste 1300 de cereri de tăiere sau toaletare a copacilor din sectorul 2, pe care îl administrează.

Trei primari de sector se luptă cu primarul general Nicuşor Dan. Ce a cerut primarul sectorului 2, Radu Mihaiu în 1300 de cereri

„Ieri a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti, şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente.

Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din București nu sunt îngrijiți corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscați nu au fost defrișați). E valabil în tot orașul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări.

Am obosit să tot ascund sub preş problema reală. Am trimis către PMB 1328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri.

Eu înţeleg că înainte s-au făcut toaletări agresive şi defrişări fără sens. Dar unele toaletări şi unele defrişări chiar sunt necesare. Nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces. Ne cad copacii în cap! Deja a devenit o problemă de siguranță pentru locuitorii din București.

În nenumărate rânduri am cerut primarului general să proceseze aceste cereri și să găsească o soluție. Deocamdată primim doar promisiuni.

E o situație urgentă. Pe măsură ce intrăm în sezonul rece riscul unor prăbușiri de copaci crește considerabil”.

”Nimeni nu poate să intervină la toaletarea copacilor fără un aviz din partea Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei”

Un alt primar, un alt partid, Daniel Băluţă. Motivul acelaşi. Lipsa de reacţie a primarului general al Capitalei vis a vis de toaletarea copacilor, care cad rând pe rând în caz de furtună.

Daniel Băluţă  a transmis printr-un comentariu pe Facebook, că ”nimeni nu poate să intervină la toaletarea copacilor fără un aviz din partea Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei”.

Primarul răspundea astfel solicitării unui bucureștean care semnala problemele cu care se confruntă din cauza copacilor uscați sau bătrâni.

Nicușor Dan nu discută proiectele

Primul primar care şi-a arătat nemulţumirea faţă de Nicuşor Dan este Ciprian Ciucă, edilul sectoului 6.

Spre exemplu, în decembrie 2021, Ciprian Ciucu îi reproșa lui Nicușor Dan că nu discută proiectele și că vorbește doar cu Ludovic Orban și oamenii acestuia. Ciucu mai spunea la vremea aceea că așteaptă de 6 luni ca Nicușor Dan să colaboreze cu PNL și că nu începuse reforma în primărie:

„Noi nu ne-am schimbat susținerea pentru primar, dar trebuie să ne lase”, a subliniat președintele PNL, arătând că pentru acest lucru se poate face doar într-un grup lucru: „să nu ne ia mai ia prin surprindere, să discute proiectele din timp. Nu e normal să aflăm de o rectificare cu o zi sau două înainte. Nu e normală politica faptului împlinit (…) Sprijinul pentru Nicușor Dan este real, dar acesta va rămâne doar atâta timp cât este pe bază de reciprocitate, însă acest lucru nu se întâmplă. Noi l-am susținut sincer și i-au trecut toate proiectele”, a avertizat Ciprian Ciucu în urmă cu aproape un an.